Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 online

FOTO SHOT

4.jpg
Home
PRIČA O JEDNOJ KAVI Ispis Email
Ocjene: / 14
LošNajbolji 

Skupina bivših studenata, sada uspješnih u poslovnih ljudi, okupila se da bi posjetila bivšeg profesora. Razgovor se ubrzo pretvorio u žalopojke o stresu na poslu i u životu.

Profesor je ponudio gostima kavu i nakratko otišao u kuhinju. Vratio se sa vrčem punim kave i sa puno različitih šalica na poslužavniku – porculanskih, staklenih, plastičnih, kristalnih; neke od njih su izgledale vrlo jednostavno, neke su bile jako skupe, a neke su bile profinjenog izgleda. Profesor je bivše studente ponudio kavom.

Kada su svi studenti uzeli šalice sa kavom u ruke, profesor je rekao:

Ako ste primijetili, sve skupe šalice i šalice vrlo lijepog izgleda su uzete, a na poslužavniku su ostale one jednostavne i jeftine. Iako je normalno da želite samo najbolje za sebe, upravo TO jest izvor vaših problema i stresa.

Budite sigurni da sama šalica ne daje kavi posebnu kvalitetu. U većini se slučajeva radi samo o vrlo skupim šalicama koje ponekad sakrivaju ono što pijemo. Ono što ste svi vi željeli bila je kava, a ne šalica, no svjesno ste krenuli za najboljim šalicama i tako se počeli međusobno uspoređivat».

Sada obratite pažnju na sljedeće: Život je kava….a poslovi, automobili, stvari, novac i položaj u društvu su šalice. One su samo oruđa koja drže, sadržavaju i čine život, a vrsta šalice niti određuje niti mijenja kvalitetu našeg života.

Ponekad, ako se usredotočimo samo na šalicu, propuštamo uživati u kavi kojom nas je Bog podario. Bog je pripremio kavu, a ne šalice.

Uživajte u kavi!

Komentari (1)Add Comment
0
Podrška katoličkim portalima
napisao Zrinka, Svibanj 30, 2014
Volim poučne priče, koje nas podsjećaju na prave vrijednosti u životu. Bogu hvala da imam mogućnost i da se znam služiti tehnologijom, jer rado pročitam duhovno štivo. Doista se zamislim, ali i sretna sam što mi se potvrđuje i otkriva istina za koju ponekad ili posumnjam ili mi je teško prihvatiti.
Sviđa mi se što postoje ovakvi portali, gdje se mi mali ljudi možemo osjetiti opušteno i gdje nalazimo mir za našu dušu i tijelo.

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy