Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7 online

FOTO SHOT

2@rwcards.jpg
Home
Neuspjeh Ispis Email
Ocjene: / 5
LošNajbolji 

Imate li problem, možete ga riješiti na jedan način.
Ako ne uspijete, iskreno priznajte i pokušajte na neki drugi način. (Franklin Roosevelt)

Liv Ullman, glumica koja je dva puta bila nominirana za Oskara, nije prošla na audiciji za glumačku školu u Norveškoj. Profesori su izjavili da nema talenta.

Leon Uris, slavni književnik i filozof, tri puta je u srednjoj školi pao na ispitu iz engleskog jezika.

Albert Einstein progovorio je tek s četiri godine, a čitati je počeo sa sedam. Roditelji su mislili da je zaostao, a jedan od njegovih učitelja opisao ga je kao mentalno sporog, nedruštvenog i izgubljenog u snovima i maštanjima. Izbačen je iz škole i nije prošao na prijemnom ispitu jer je imao loše ocjene iz matematike. Za života je promijenio poglede u suvremenoj fizici i dobio Nobelovu nagradu.

Kada je 1865.g. Alexander Graham Bell konstruirao telefon jedan američki novinar je napisao: Svakom razumnom i inteligentnom čovjeku potpuno je jasno da je prenošenje ljudskog glasa žicom nemoguće. A čak i da nije nemoguće potpuno je bespotrebno.

Kada je Gustave Eiffel želio izgraditi danas poznati Eiffelov toranj, preko 300 poznatih i cijenjenih znanstvenika se tome suprotstavilo. Po njihovom mišljenju, izgradnja takvog tornja bila bi protiv nacionalnog francuskog ukusa i francuske povijesti.

Carl Lewis je nakon dvadeset godina natjecanja osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj na Olimpijskim igrama 1966. Kada su ga pitali čemu pripisuje tako dugotrajnu uspješnu sportsku karijeru izjavio je:
Stalno se podsjećam da u životu postoje i uspjesi i neuspjesi. Ni jedne ni druge ne uzimam previše ozbiljno.

Sidney Poitier, danas poznati glumac i dobitnik oskara za životno djelo, ne samo da nije prošao na svojoj prvoj audiciji nego mu je režiser rekao sljedeće: Zašto ne prestanete uzalud trošiti i svoje i tuđe vrijeme? Izađite odavde i postanite perač posuđa ili nešto slično. – Upravo u tom trenutku odlučio sam svoj život posvetiti glumi – kaže Poitier.

Roman ‘Prohujalo s vihorom’, koji je napisala Margaret Mitchell, odbilo je 38 izdavača. Poslije im je vjerojatno bilo žao.

Mislite li da možete ili pak da ne možete, u svakom slučaju imate pravo.
Henry Fonda

Ne padnete li tu i tamo, znači da i ne radite ništa posebno novo.
Woody Allen

Nije važno jesi li nokautiran! Važno je dižeš li se.
V. Lombardi

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy