Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11 online

FOTO SHOT

2@rwcards.jpg
Home Molitve Molitvene nakane
Molitvene nakane Ispis Email
Ocjene: / 20
LošNajbolji 

PRIJEDLOG  MOLITVENIH  NAKANA (Za što treba moliti)

 

OPĆE NAKANE

 • Molite za sve narode da se priključe štovanju Jedinog Boga, da se ispune sve kršćanske Crkve u cijelom svijetu pravim štovateljima i pjesmama  slavljenja i obožavanja Boga.

 • Molimo za svjetske vođe da doprinesu  istinskom miru u svijetu  razlikujući  dobro od zla te da po savjesti, neuvjetovano, donose važne odluke.

 • Molimo za Božji blagoslov i zaštitu svih židova te za mir u Jeruzalemu.

 • Molimo za Božju volju, rast odgovornosti i rad po savjesti svih političkih vođa i grupacija kojima pripadaju u Hrvatskoj.

 • Molimo za jedinstvo, vodstvo Duha i blagoslov Božji u životu i radu svih kršćanskih svećenika i biskupa.

 • Molimo da kršćansko naučavanje vjere bude Duhom Svetim nadahnuto, da učvršćuje vjernike u Istini i da im da iskustvo djelotvornosti vjere. Molimo da vjernici sve bolje razumiju misu, obrede, sakramente i sve drugo što primaju od Crkve.

 • Molimo da Bog u Hrvatskoj podigne neumorne molitelje koji će za nju i za nas zastupati i slaviti Ga bez prestanka.

 • Molimo za financijski blagoslov Crkve, svih koji šire Radosnu vijest i Hrvatske te da prime od Boga obilno sve što im je potrebno.

 • Molimo  za Božju zaštitu i rad u skladu sa savješću djelatnika svih škola, bolnica, tvornica, ureda, općina...

 • Molimo za blagoslov i  jednodušnost svih župljana okupljenih na nedjeljnoj misi i za obraćenje onih kršćana koji ne prakticiraju svoju vjeru.

 • Molimo za zdravlje i snagu svih koji su u patnji i boli, nemoćnima, starima, bolesnima, osamljenim - da otkriju snagu u vjeri u Isusa Krista.

 • Molimo da se svi studenti i mladi aktivno uključe u rad Crkve, da šire Radosnu vijest  i u svojim budućim profesijama služe u skladu s Božjim Zakonom.

OSOBNE NAKANE

 

 • Moliti za osobni duhovni rast.

 • Moliti za svog supružnika, Božji blagoslov, ljubav i jednodušnost među supružnicima

 • Moliti za svoju obitelji i za druge u potrebi, koje trebaju zastupničku molitvu

 • Moliti za zdravlje, financijski blagoslov i uspjeh u skladu s Božjom voljom.

 • Moliti za svog i sve druge svećenike kao i za duhovna zvanja

 • Moliti za svoju molitvenu zajednicu (npr. «Dobri Pastir») ili za ono mjesto na kojemu se duhovno hranite (duhovne obnove, seminari...) i za dobro duhovno vodstvo.

 • Biblijski  tekstovi  po kojima možete moliti za duhovni rast:

Ps 4,4;

Ps 23;

Ps 32, 6-8;

Ps 71;

Ps 86:2,11,17;

Ps 89,21-26;

Ps 103,1-5

Ps 108,4-6,14;

Ps 116,5-9

Ps 118,14,24-25;

Ps 119,80; 105

Ps 119,97-100;

Ps 121,2-3,7-8;

Ps 124,8

Ps 143,10-11;

Još 1,6-9

1Ljet 22,11-13

Job 5,17-25;

Job 8,3-7;

Job 22,21-30;

Sir 34,16-17;

Sir 35,16-17;

Izr 3,1-12

Iz 38,16-17

Iz 41,8-16;

Iz 42,1-4,9;

Iz 49,1-6;

Iz 54,17;

Iz 61;

Jer 16,19

Jer 17,14

Jer 20,11

Jer 33;

Dn 9,23;

Dn 10,19;

Lk 10,17-20;

Ef  1,16-20;

Fil 1,9-12;

Kol 1,9-12;

1Sol 5,23-24;

Heb 4,16

Heb 13,20-21

1Kor15,57-58

1Kor 16,13-14

Rim 15,13

Dn 2,20-2

Komentari (80)Add Comment
0
HR- Ivan Pavao I. i Ivan Pavao II ubijeno Benedikt XVI. Franjo i Papa pretvara ništa
napisao giorgio fabbiani, Veljača 25, 2014
HR- Ivan Pavao I. i Ivan Pavao II ubijeno Benedikt XVI. Franjo i Papa pretvara ništa


“Per evitare lo scandalo, il panico e il crollo del sistema politico e religioso i capi della Chiesa e delle istituzioni mantengono il silenzio più assoluto (segreto di Stato & Chiesa) sulla morte di Giovanni Paolo I e Giovanni Paolo II (uccisi da Benedetto XVI) e l’attività dei servizi segreti americani (satanismo) per il controllo delle facoltà umane: blocco della memoria, aumento dell’aggressività, alterazione della capacità di giudizio fino alla demenza. Non è fantascienza è realtà. Le cellule della mente non generano intuizioni, pensieri e ragionamenti ma li ricevono dall’anima sotto l’influsso dello spirito. I satanisti lo sanno e invocano il demonio per trascinare chi vogliono a pensare, credere, desiderare e fare quello che è più comodo ai loro interessi e dominare il mondo economico, politico, scientifico e militare. Tre nomi: CIA, George Bush, Silvio Berlusconi. Come insegna Padre Pio solo recitazione quotidiana del Rosario protegge dall’influsso del maligno e permette di conquistare e conservare il dominio delle facoltà. Diversamente si subisce l’azione narcotica dei criminali che lo invocano a proprio danno. Da dove vengono le mie conoscenze è una storia lunga che coinvolge i servizi segreti americani e dei paesi dell’est. E’ dal Crollo delle Torri Gemelle ….” Il resto lo trovate nel REPORT della pagina web.
0
molitvene nakane
napisao Zdenka, Travanj 11, 2015
Poštovani,molim Vas da se molite za duhovno i tjelesno ozdravljenje male Anđele i njene mame koja trpi jake bolove.Molila bi Vas da preporučite u molitve moju djecu da naiđu na osobu s kojom će zasnovat obitelj imati svoju djecu.Isto tako i sestrina djeca.Za ozdravljenje moje braće i sestara i njihovih obitelji,iscjeljenje,oproštenje,poremećeni međuljudski odnosi,oproštenje grijeha,razumijevanje,mir.Bog Vas blagoslovio.
0
molitvene nakane
napisao ana, Studeni 17, 2015
Poštovana braćo i sestre u Kristu, molim Vas za duhovno i tjelesno ozdravljenje mog supruga Milorada,za duhovno osnaženje moje obitelji i svih koji su u sličnoj potrebi.Bog Vas blagoslovio!
0
Molitvena nakana
napisao T.B, Siječanj 25, 2016
Molim Vas molite se za mene da nadjem pravu i iskrenu ljubav i za dobar posao.
0
...
napisao dada, Travanj 09, 2016
Molim vas ukljućite moje nakane u molitvu da Isus obrati moju obitelj I ibavi mene iz financijkog ponora.
Hvala ti Isuse Blagoslivljam te Isuse
volim te Isuse
0
molitvena nakana
napisao anita, Lipanj 26, 2016
Hvaljen Isus moze li nakana za ozdravljenje jedne mlade zene majka je 4 male djevice da ozdravi molim vas ukljucite ju u vase molitve
0
molitva za oca
napisao lidija, Srpanj 25, 2016
molim vas ako možete biti ljubazni da se pomolite za moga oca Stjepana iz Dalja (selo kod Aljmaša)koji sutra ide na drugu tešku operaciju premosnica doktor mu daje 30% rizika .molim vas .Hvala bog vas blagoslovio
0
Za zaštitu djece od pedofilije
napisao Markus, Listopad 15, 2016
Molim da kršćani se bore protiv pedofilije i dječje prostitucije u zemlji.
Pedofilija je zločin protiv Boga.
0
...
napisao Andjelka, Kolovoz 28, 2017
Molim Vas da se pomolite zajedno sa mnom na jednu nakanu
0
Za ozdravljenje oca
napisao VP, Studeni 07, 2017
Preporučam u vaše molitve i moju žarku molitvu za ozdravljenje moga tate i za sve potrebite.
0
molitvena nakana
napisao rina, Siječanj 10, 2018
Poštovani,molim Vas da molite za moju, već odraslu djecu za duhovno i tjelesno ozdravljenje i da se obrate.Molim Vas molite i da se zaposle,te da sin ne proda kuću u kojoj živi.Za mene molite, da nema podjeljenosti između mene i supruga.Molite i za blagoslov svih nas,te za mir,slogu i zdravlje naše obitelji.Hvala Vam!Bog Vas blagoslovio!
0
Molitvena nakana
napisao Marija, Siječanj 18, 2018
Molim vas da se molite za izlijecim slonljeno srce, da se koncentriram na studij I da savjesno rjesavam fakultetske obaveze I da, kad dodje vrijeme, upoznam empaticnog I dobrog muskarca za brak.
0
...
napisao Karmen, Ožujak 30, 2018
Isuse na danasnji dan Tvoje grozne muke na Veliki Petak ti predajem Jagodu. Prisloni njeno srce na Svoje ranjeno srce i dopusti da Tvoje Presvete rane dotaknu i izljece njene rane. A vas koji se molite na nase nakane molim za zagovor kod Isusa i Majke Marije da budu nas stit u ovim paklenim zasjedama davoljskim i da ublaze nase kusnje.Mi samo zelimo na ovaj sveti dan da nam nas izmuceni ispaceni Isus na krizu da snagu vjere da prihvatimo i nosimo svoj kriz i da Mu na taj nacin olaksamo nosit Njegov kriz danas na putu prema kalvariji golgoti. Molite se takoder zarkom vjerom u srcu najvise na nakanu da ne odustanemo od duhovnog boja u sebi kojeg jedino zajedno sa Isusom i Majkom Marijom mozemo pobjedit. Duhovni boj mozemo pobjedit samo ako Bogu govorimo istinu iz najintimnijeg kutka nase duse i samim tim ako tu istinu ne skrivamo od nasih bliznjih koji su nam duboko ukorjenjeni u srcu. Jer ti si Isuse put istina i zivot zato te molim da ne budemo licemjeri i da ne zivimo u potajnoj,skrivenoj i podmukloj lazi vec da vjerujuci Tebi dodemo do prave potpune istine a one iskrivljene da se odreknemo.Hvaljen i slavljen budi Gospodine. Hosana u visini. AMEN
0
Hvaljen Isus I Marija
napisao ivan, Studeni 19, 2018
Zelio bi da se vise ne osjecam usamljenim i da u moj zivot Isus posalje djevojku srodnu dusu kako bi mogao graditi zajednicki zivot sa njom. Gospodine Isuse neka se tvoje ime proslavi..tvoj sluga Amen
0
...
napisao D, Prosinac 26, 2018
Molim Vas da molite da psihicki ozdravim. Patim se sa crnim prislnim mislima.. Pomozite mi da izadem iz ovog pakla... Bog Vas sve blagoslovio!
0
Molim Vas
napisao Tihana, Veljača 11, 2019
Molite da se moj muz Davor kloni internetskog bluda neka mu dragi bog pokaze put i obutdaj njegovu narav da se ovaj brak nakon 19 godina ne završi krajem tihana
0
NAKANA OBITELJI BRATOVIC RITOSA PALJUH JOHANSSON RUDMAN KARNEL
napisao suzana, Travanj 04, 2019
♥ ♥ ♥ Koliko je moguće, bez podčinjavanja budi u dobrim odnosima sa svim ljudima. Govori svoju istinu smireno i jasno; i slušaj druge, čak i dosadne i neuke; i oni imaju svoju priču. Izbjegavaj glasne i agresivne osobe; one opterećuju duh. ♥ ♥ ♥

„Gospodine, daj mi sunca, cvijet, smiješak, oči djeteta. Gospodine, daj mi radosti.“
Blagoslovio nas Gospodin i sačuvao nas od svakog zla i uveo nas u život vječni. Amen.
✞ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen ✞
0
...
napisao suzana, Travanj 04, 2019
Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, a vi ipak nećete da dođete k meni da život imate. Slave od ljudi ne tražim,

ali vas dobro upoznah: ljubavi Božje nemate u sebi. Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti.

Ta kako biste vi vjerovali kad tražite slavu jedni od drugih, a slave od Boga jedinoga ne tražite! Ne mislite da ću vas ja tužiti Ocu. Vaš je tužitelj Mojsije u koga se uzdate. Uistinu, kad biste vjerovali Mojsiju, i meni biste vjerovali: ta o meni je on pisao. Ali ako njegovim pismima ne vjerujete, kako da mojim riječima vjerujete?«

Riječ Gospodnja. Tako me dodirnulo da smo sam Ja takva dritto u srce
0
NAKANA U SLOGI SE MOLI U MNOZSTVU
napisao suzana, Travanj 04, 2019.
Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,1smilies/cool.gif

Naslovnica
Obavijesti i Najave
Zanimljive teme
Svjedočanstva
Molitve
Kolumne
Razno
KontaktMolitva spremnosti za borbu protiv zla


MOLITVA SPREMNOSTI ZA BORBU PROTIV ZLA
(Molitva kojom zaštićujemo sebe i svoj dom kroz cijeli dan, poništavamo svako proklestvo i pečate nad nama i nad našom obitelji).

Stavljam se u prisutnost Isusa Krista. I podlažem se Njegovoj vlasti. Oblačim svu bojnu opremu Božju da se mogu oduprijeti napadima đavolskim (Ef 6,10-11). Čvrsto stojeći opasujem bokove istinom, oblačim oklop pravednosti (Ef 6,14). Potpasujem noge spremnošću za evanđelje mira (Ef 6,15). Uzimam veliki štit vjere, njime ću moći ugasiti sve ognjene strijele zloga (Ef 6,16). Uzimam kacigu spasenja i mač Duha tj. Riječ Božju (Ef 6,17).

U IME ISUSA KRISTA raspetoga, umrloga i Uskrsloga, vežem sve zle duhove zraka, atmosfere, vode, vatre, vjetra, zemlje, podzemlja i onoga svijeta. Zazivam ISUSOVU KRV da zaštiti zrak, atmosferu, vodu, vatru, vjetar, zemlju, njezine plodove oko nas, podzemlje i onaj svijet.
U IME ISUSOVO poništavam svaki utjecaj bilo koje izgubljene ili pale duše izaslanika sotonskoga stožera, vještica, čarobnjaka ili sotoninih klanjatelja koji mogu biti prisutni na kakav nadnaravan način.
U IME ISUSOVO zabranjujem svim spomenutim neprijateljima da se obraćaju jedni drugima, da se pomažu na kakav god način, da se obraćaju meni (nama) ili da čine išta drugo osim onoga što im u Ime Isusovo zapovjedim. Također u Ime Isusovo zabranjujem svim izgubljenim duhovima, sotonističkim skupinama ili izaslanicima kao i njihovim suradnicima, podanicima ili poglavicama da oštećuju ili uništavaju išta od onoga što posjedujem.
U IME ISUSOVO, RASKIDAM I PONIŠTAVAM SVAKI SOTONSKI PEČAT KOJI JE STAVLJEN NA OVO MJESTO, NA MENE, NA MOJU OBITELJ, (moga muža, moju ženu, djecu, roditelje..) KUĆU, FINANCIJE, SURADNIKE, PREBIVALIŠTA, IMOVINU, I IZVORE OPSKRBE. (ponoviti 7x )
U IME ISUSA KRISTA I PO ZASLUGAMA NJEGOVE PREDRAGOCIJENE KRVI, KRŠIM I PONIŠTAVAM SVAKO PROKLETSTVO, VRAČARIJU, PEČAT, UROK, ZAPIS, ČARANJE, BAJANJE, VEZU, VARKU, ZAMKU, LAŽ, KAMEN SPOTICANJA, ZAPREKU, PREVARU, SMUĆENOST UMA ILI ODVRAĆANJE POZORNOSTI, DUHOVNO ROPSTVO, UTJECAJ ILI NALOG, KAO I BILO KOJU BOLEST TIJELA, DUŠE, UMA ILI DUHA BAČENU NA MENE, MOJU OBITELJ, (na moga muža, na moju ženu, djecu, roditelje…) KUĆU, FINANCIJE, SURADNIKE, PREBIVALIŠTA, IMOVINU, IZVORE OPSKRBE, NA OVO MJESTO, BILO KOJU SPOMENUTU OSOBU, MJESTO ILI STVAR, PO BILO KOJEM SREDSTVU, PO MOJIM VLASTITIM ILI NAŠIM OBITELJSKIM POGREŠKAMA I GRIJESIMA. ( ponoviti 3x )
U IME BOGA OCA pečatim ovo mjesto, sebe, svoju obitelj, (muža, ženu, djecu, roditelje…), kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe u Krv Isusa Krista.
U IME BOGA SINA pečatim ovo mjesto, sebe, svoju obitelj, (muža, ženu, djecu, roditelje…), kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe u Krv Isusa Krista.
U IME BOGA DUHA SVETOGA pečatim ovo mjesto, sebe, svoju obitelj, (muža, ženu, djecu, roditelje..), kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe u Krv Isusa Krista.
Sada postavljam križ ISUSA KRISTA između sebe i naraštaja moga obiteljskoga stabla. Također stavljam križ ISUSA KRISTA između onih za koje molim i naraštaja njihovog obiteljskog stabla.
U IME ISUSOVO neka se prekine svaka izravna veza između naraštaja i neka Predragocjena KRV Gospodina ISUSA KRISTA očisti njihovu međusobnu povezanost.

Gospodine Isuse, molimo Te da blagosloviš ovo mjesto, mene, moju obitelj (poimenice nabrojite sve članove svoje obitelji, rodielje) blagoslovi Isuse moju kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe, sve što imam i što posjedujem.
O Marijo bezgrešna odjeni me u svijetlo, snagu, i moć svoje vjere. Oče molim te da pošalješ anđele i svete koji će mi pomoći u borbi protiv svega zla. Hvala ti Gospodine ISUSE KRISTE što si moja Mudrost, moja Pravednost, moje Posvećenje, moje Otkupljenje, moj Iscjelitelj, moj Osloboditelj. Predajem se službi Tvojega Svetoga Duha i primam Tvoju istinu u službi koju si za mene namijenio.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetom. Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. AMEN.

Molitva SPREMNOSTI ZA BORBU PROTIV ZLA kada se moli u grupama (u množini)

smilies/wink.gifsmilies/kiss.gif
0
MOLIMO za nase osobno ozdravljenje
napisao suzana, Travanj 04, 2019
smilies/kiss.gifMOLITVA OZDRAVLJENJA


Nebeski Oče, zahvaljujem ti za tvoju neizmjernu ljubav prema meni. Hvala ti jer si poslao svoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista, da spasi svijet i mene oslobodi. Ja vjerujem u tvoju moć i milost koja me podiže i krijepi.
Ljubljeni Oče, dotakni me sada svojim ozdravljujućim rukama, jer ja vjerujem da je tvoja volja za mene da budem dobro u umu, tijelu, duši i duhu. Prekrij me Predragocjenom krvlju svoga Sina, našeg Gospodina Isusa Krista od vrha moje glave do dna stopala. Izbaci i ukloni iz mene sve što ne bi trebalo biti u meni, sve što nije po tvojoj volji. Iskorijeni iz mene bilo kakve bolesne i abnormalne stanice. Otvori blokirane i začepljene arterije ili vene i obnovi i saniraj sva oštećena područja. Ukloni sve upale i očisti sve infekcije snagom Isusove Predragocjene krvi.
Pusti vatru svoje iscjeljujuće ljubavi neka prođe kroz cijelo moje tijelo i ozdravi u njemu sve što je bolesno, tako da moje tijelo može funkcionirati onako kako si ga ti stvorio. Dotakni i moj um, moje emocije, čak i najdublje dubine moga srca. Izliječi ozljede i boli i sve rane u mom životu. Natopi čitavo moje biće svojom prisutnošću, ljubavlju, radošću i mirom i privuci što bliže sebi svaki trenutak moga života. I Oče, ispuni me svojim Svetim Duhom i osnaži me da radim tako da čitav moj život bude na sve veću slavu i čast tvoga svetog Imena. Ovo te molim u ime Gospodina Isusa Krista. Amen.
Presveta Bogorodice i sveti Josipe molite za mene, sveti Pelegrine, sveti Roko, sveti arkanđele Rafaele molite za mene, sveti Dominiče i sveti Franjo molite za mene, sveta Katarino Sijenska, sveti Vinko Fererski, sveti Antune Padovanski molite za mene, blaženi Augustine Kažotiću, blažena Ozano Kotorska, blaženi Alojzije Stepinac molite za mene, sveti Padre Pio, sveti Ivane Pavle II., sveta Majko Terezijo molite za mene, moj anđele čuvaru, moji sveci zaštitnici, molite za mene, svi sveci i svetice Gosponje molite za mene, tako da ova molitva ozdravljenja bude uslišana. Presveta Bogorodice zauzmi se za mene kod svoga Sina, prenesi mu ovu molitvu što prije. Amen.
Zdravo Kraljice…
Oče naš…
3x Zdravo Marijo …
Slava Ocu…
Vjerovanje…
0
MOLITVA IGNAZIJA LOJOLSKOGA
napisao suzana, Travanj 04, 2019
Molitva jednog svećenika

U Ime, snagom i na riječ Isusa Krista, Gospodina svoga: Cio se oblačim u Božju borbenu opremu svjetlosti: na glavu stavljam kacigu spasenja, na sebe navlačim oklop pravednosti. Bokove opasujem istinom Boga svemogućega, a na noge navlačim Evanđelje mira i oganj Duha Svetoga. U ljevici držim štit vjere, a u desnici mi je mač Duha: Božja riječ. Božja je riječ neosvojiva utvrda i stoga se nikakvo zlo ne može približiti ni meni, mome životu niti mome obitavalištu. I tako u sretnu očekivanju žilim vršiti volju živoga Boga i Gospodina svoga Isusa Krista.

Bože Sveti, Bože Jaki i besmrtni, tebi hvala čast i poklon
Uz Tvoju se pomoć odričem svakoga nepovjerenja prema Tebi. Odričem se svih svojih prigovora koje tako često upućujem. U Tvoje ime odričem se sotone, svih njegovih djela, svega njegova blještavila, njegove oholosti i zavodničkih umjeća.
Vjerujem u tebe, Trojedinog Boga: Oca i Sina i Duha Svetoga.
Abba! Dragi nebeski Oče!
U Tvoje ruke polažem sav svoj život. Sve svoje grijehe, krivnju, svoj grijeh, svoju prošlost, sadašnjost, današnji dan i sve koji su mi bliski. Preddajem Ti i sve one za koje snosim odgovornost… svoju obitelj, zajednicu, Biskupiju, Provinciju, Red, Crkvu, svoj hrvatski narod, cijeli svijet. Dajem Ti svoju budućnost i već u ovom trenutku svoju smrt. Neka se u svemu vrši Tvoja sveta volja a ne moja.
Gospodine Isuse Kriste: Prihvaćam Tvoju zbiljsku nazočnost u svome životu. Ti si moj Gospodin i Gospodar, moj Otkupitelj i moj Bog. Ne živim više ja, nego Ti živiš u meni, Kriste Isuse. Podari mi srce koje sluša i koje je poslušno. Podari mi srce ponizno, čisto, odvažno, mudro i koje ljubi. Suobliči moje srce svome božanskom Srcu. Unatoč tolikim svojim grijesima. Gospodine Isuse, uvedi me u onu svetost koju si Ti Gospodine pripravio za mene i sve ljude.

Predajem Ti, Gospodine Isuse sve svoje bližnje, svoju zajednicu. Tvome Božanskom Srcu, Tvojoj predragoscijenoj Krvi, Tvojim presvetim ranama, Tvome probodenom Srcu darujem sve, Gospodine Isuse.
Duše Sveti, dušo moje duše: Tvome se vodstvu posvema izručujem. Obnovi u meni milost krštenja, po kome sam dijete Božje. Oznaži u meni milost potvrde i misionarski žar. Obnovi u meni moje redovniče zavjete, svećenički red. Raspiri u meni sve one darove i milosti kako bi uz Isusovu pomoć ostvario u svijetu i Crkvi Božja i Očeva djela i nakane.

Marijo, Majko Božja i moja, Majko svih vjernika i Kraljice Mira: Sebe i sve ljude posvećujem Tvome prečistom i bezgrješnom Srcu.
Sveti moj anđele čuvaru, svi sveti anđeli i arkanđeli: Gabrijele, Mihovile i Rafaele. Sve nebeske sile i svi sveci, zaštitnici moga života, spasenja kako bih danonomice izgarao za svoj spas i spasenje svoje braće i sestara.
Milosrdni i dobri Bože: Neka svaki otkucaj srca i svaki moj disaj bude poklon, vala, zahvala te znak ljubavi prema Tebi, Bože moj. Amen!

Oče moj! Predajem se Tebi. Učini od mene ono što Ti želiš. Što god Ti sa mnom učiniš prihvaćam iz Tvoje ruke, Bože moj. Na tome Ti zahvaljujem. Spreman sam na sve, samo nek se Tvoja sveta volja vrši na meni i u svim Tvojim stvorenjima. Svoju dušu predajem u tvoje ruke. Darujem Ti je. Bože moj, svom ljubvlju, svog srca, jer Te ljubim. Ljubav je ta koja iziskuje da Ti se radujem i izručim u tvoje ruke bez pridržaja i s neograničenim povjerenjem, jer TI SI MOJ OTAC! (Ch.de Foucauld)

Gospodine i Bože moj! Uzmi od mene sve što me priječi k Tebi.
Gospodine i Bože moj! Podari mi sve što me vodi k Tebi!
Gospodine i Bože moj! Uzmi od mene i poveti me izruči sebi!
(Bruder Klaus)

Primi Gospodine svu moju slobodu. primi pamćenje, razum i svu moju volju. Ti si mi darovao sve što imam i posjedujem. Sve Ti to vraćam i predajem potpuno Tvojoj svetoj volji, da svime upravljaš. Daj mi samo svoju ljubav i milost i dosta sam bogat i ne tražim više. (Sv. Ignacije Lojolski)
0
ZA OCISTENJE BRATOVIC OB STABLO DA NE TRULI HRAST
napisao suzana bratovic, Travanj 14, 2019
3110 Molitve za pokojne iz moga obiteljskog stabla


Gospodine Isuse, žao mi je da prije nisam molio(a) za pretke, članove svoje obitelji. Gospodine, primi me kao posrednika za sve članove, pretke moje obitelji s obje strane.
Odričem se svakoga ubojstva, abortusa, familijarne svađe radi naslijeđa što su uništile obiteljsku sreću. Ja se odričem svakoga kontakta s okultnim, a posebno se odričem grijeha protiv prve Božje zapovjedi, svake vrste idolatrije. Gospodine, imaj sa mnom milosrđa. Kao i sa svima članovima moje obitelji. Oprosti sve grijehe mojih predaka, oslobodi me od svih negativnih navezanosti. Ja ih predajem u tvoj vječni pokoj, i molim Te da osjete moju ljubav i praštanje i neka dožive Tvoju ljubav i praštanje. Gospodine, od sada uzmi sve ove duše u svoje kraljevstvo i neka njihovi grijesi više ne opterećuju moju obitelj. Gospodine, imaj milosrđa za sve moje pretke.
SEDAM OČENAŠA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU IZ MOGA OBITELJSKOG STABLA
1. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio u Getsemanskom vrtu, oslobodi duše iz mog rodoslovlja, a osobito one koje su najnapuštenije i koje dugo pate u čistilištu! Uvedi ih u svoju slavu da Te tamo slave i hvale uvijeke. Amen.
Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
2. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio kod okrutnog bičevanja, oslobodi duše iz mog rodoslovlja koje se nalaze u čistilištu, osobito one kojima je ulazak u Tvoju slavu najbliži. Dopusti im da Te doskora počnu slaviti i hvaliti uvijeke. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
3. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio kod bolnog krunjenja trnovom krunom, oslobodi dušeiz mog rodoslovlja u čistilištu, osobito one kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe. Ne dopusti im duže čekati kako bi Te slavili i hvalili u Tvome veličanstvu kroz svu vječnost. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
4. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio na putu prema Jeruzalemu, kad je na svojim leđima nosio križ, oslobodi dušeiz mog rodoslovlja koje se nalaze u čistilištu, osobito one koje su u Tvojim očima najbogatije zaslugama, kako bi Te na uzvišenom, veličanstvenom prijestolju koje ih očekuje, slavile i hvalile kroz svu vječnost. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
5. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenom tijelu i krvi Tvoga Sina Isusa Krista koje je On sam, uoči svoje patnje, pružio svojim ljubljenim učenicima kao hranu i piće, koje je ostavio kao neprestanu žrtvu i životvornu hranu za vjernike cijele Crkve, oslobodi duše iz mog rodoslovlja koje su u čistilištu, osobito one koje su ovu tajnu njegove neizmjerne ljubavi najviše štovale, kako bi Te s Tvojim božanskim Sinom i Duhom Svetim, po ovom sakramentu, slavile i hvalile u Tvome veličanstvu, kroz sve vjekove. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
6. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist na drvu križa prolio iz svojih svetih ruku i
nogu, oslobodi duše moga rodoslovlja koje su u čistilištu, a osobito one za koje ja najviše trebam moliti. Ne zadržavaj ih više zbog moje krivnje nego daj da Te doskora hvale i slave u Tvome veličanstvu, kroz sve vjekove. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
7. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koja je potekla iz boka Tvoga božanskog Sina Isusa Krista pred očima njegove svete majke i na njezinu najveću bol, oslobodi duše moga rodoslovlja iz čistilišta, osobito one koje su najviše štovale uzvišenu nebesku kraljicu. Dopusti im da uskoro uđu u Tvoju slavu da Te slave i hvale s Marijom u vječnosti. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
Spasitelju i Otkupitelju naš, Čovječe patnje i boli Isuse Kriste, radi boli koje si pretrpio kod smrtnog straha u Maslinskom vrtu, kod bičevanja, kod krunjenja trnovom krunom, na putu prema Golgoti, kod razapinjanja i kod Tvog napuštanja ovog svijeta. Smiluj se siromašnim dušama moga obiteljskog stabla koje su u čistilištu, osobito onima koje su najviše zaboravljene! Oslobodi ih njihovih gorkih muka, pozovi ih k sebi i privini ih s ljubavlju k sebi u nebu!
MOLITVA ZA JEDNOG ODREĐENOG POKOJNIKA IZ MOGA RODOSLOVLJA
Gospodine Bože, u svojoj očinskoj dobroti budi milostiv duši Tvoga sluge…ime pokojnika…..
Očisti od svake krivice dušu koju si pozvao s ovoga svijeta , primi je u domovinu svijetla i mira i u zajedništvo Tvojih svetaca.
Daruj joj udio u vječnom blaženstvu u Tvome Kraljevstvu. To Te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Bože Stvoritelju i Otkupitelju svih vjernika daruj dušama Tvojih slugu i službenica otpuštenje grijeha!
Neka našim pobožnim zagovorom postignu oproštenje za kojim su uvijek čeznule.
0
BRZA NAKANA za bracu u KRISTU PETER GABRIEL KARNEL RUDMAN
napisao suzana bratovic , Svibanj 03, 2019
za brzi oporavak bracu u KRISTU Peter Gabriel Karnel Rudman salje nejgova familja djeca roditelji brat seka i suzana Bratovic naravno je 1 caca tvoj MIRKO
Molitva svete Matilde za duše u čistilištu

Molitva svete Matilde za duše u čistilištu…

Foto: Flickr.com/Lawrence OP
Oče naš koji jesi na nebesima!
Ponizno te molimo, vječni dobri, milostivi Oče, siromašnim dušama, koje si ti sam primio kao svoju djecu, oprosti što Te nisu ljubile, te su Te odbile od sebe i nisu Ti iskazale dužnu čast! Za pokoru i gorko kajanje prikazujemo Ti svu ljubav i dobrotu Tvog preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.
Sveti se ime Tvoje!
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponizno te molimo, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, što nisu poštovale Tvoje Sveto ime, te su ga često nedostojno izgovarale i nepromišljeno ga imale u ustima! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sve propovijedi kojima je Tvoj preljubljeni Sin, Gospodin naš Isus Krist, dao čast Tvome svetome imenu na zemlji.
Dođi Kraljevstvo Tvoje!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što nisu žarkom ljubavlju i zdušnom željom tražile Tvoje kraljevstvo, nego su se često bogatile zemaljskim dobrima! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti veliku želju Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kojom je tražio da svi budu primljeni u Tvoje Sveto Kraljevstvo.
Budi volja Tvoja kako na Nebu tako i na Zemlji!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što se nisu pokorno podvrgavale Tvojoj svetoj volji, nego su često po svojoj volji radile i tako nisu ispunile Tvoju volju! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sveto Božansko Srce Isusovo i Njegovu pokornost.
Kruh naš svagdašnji daj nam danas!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što nisu s punom pobožnošću i ljubavlju primale najsvetiji Sakrament oltara, nego su to mnoge činile nedostojno i primale ga rijetko i nikada! Za te njihove grijehe prikazujemo Ti veliku svetost i pobožnost Tvog Sina, kao i njegovu najdublju ljubav i neizrecive želje, kojima nam je darovao ovo neizrecivo bogatstvo.
Oprosti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama njihove teške dugove grijeha, što svoje neprijatelje nisu ljubile i što im nisu htjele oprostiti! Za pokoru i kajanje, za te mnogostruke grijehe, prikazujemo Ti svete riječi Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, što ih je izgovorio na križu: « Oče oprosti im jer neznaju što čine! «
I ne uvedi nas u napast!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što se nisu borile u velikim napastima, nego su slijedile primamljivost zla te su pale u pokvarenost! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti pokornost, mukotrpna djela i svu gorku muku i smrt Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.
Nego izbavi nas od zla!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama i povedi njih i naše duše svom preljubljenom Sinu, Gospodinu našemu Isusu Kristu u kraljevstvo Tvoga gospodstva, a to si Ti sam. AMEN!
0
JUNE MISEC BLIZANACA NAKANA ZA MOJU OBITELJI SRCU ISUSA
napisao suzana , Svibanj 22, 2019
f you asked Padre Pio to pray for you, this is the prayer he would say every day. I recently discovered it myself and I can see why he made use of it
0
DANASNJE EVANDELJE KOJE ME DODIRNULO
napisao SUZANA, Svibanj 25, 2019
PRVO ČITANJE:
Iz Knjige Otkrivenja sv. Ivana, apostola 22, 10-21
Zasvjedočenje naše nade
Meni, Ivanu, reče anđeo: »Ne zapečati riječi proroštva ove knjige, jer — vrijeme je blizu! Nepravednik neka samo i dalje čini nepravdu! Okaljan neka se i dalje kalja! Pravednik neka i dalje živi pravedno! Svet neka se i dalje posvećuje!«
»Evo, dolazim ubrzo, i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakomu po njegovu djelu! Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života, i na vrata će smjeti u grad! Vani pak ostaju psi i vračari, bludnici, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.«
»Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica.« I Duh i Zaručnica govore: »Dođi!« I tko ovo čuje, neka rekne: »Dođi!« Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava!
Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu — na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
Svjedok za sve ovo govori: »Da, dolazim ubrzo!« Amen! Dođi, Gospodine Isuse! Milost Gospodina Isusa sa svima!
Otpjev (Otk 22, 16. 17. 20; Iz 55, 1. 3)
R. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica. I Duh i Zaručnica govore: Dođi. * I tko ovo čuje, neka rekne: Dođi! Amen. Dođi, Gospodine Isuse, aleluja.
O. O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu. Priklonite uho i k meni dođite. * I tko ovo čuje, neka rekne: Dođi! Amen. Dođi, Gospodine Isuse, aleluja.
DRUGO ČITANJE:
Iz Tumačenja psalama, svetog Augustina, biskupa (Ps. 148, 1-2: ccl 40, 2165-2166)
Uskrsni aleluja
Smisao našega sadašnjega života treba da bude hvaliti Boga, jer će vječna radost našega budućeg života biti također hvaliti Boga. Nitko ne može zavrijediti budućega života ako se za nj sada ne priprema. Dakle, sada hvalimo Boga, ali ga i molimo. Slavu i hvalu obavljamo veselo, a s poniznom su molitvom povezani uzdisaji. Obećano nam je nešto što još nemamo. A jer je istinit onaj koji je obećao, radosno se nadamo. Budući da to još nemamo, željno uzdišemo. Dobro je da ustrajemo u želji, dok ne postignemo što nam je obećano. Tada će nestati uzdisaja, a započet ćemo s vječnom hvalom i slavom.
Radi ta dva vremenska razdoblja: sadašnjega punog kušnja i patnja i budućega u kojem ćemo biti posve sigurni i vječno veseli, ustanovljeno je i slavljenje dvaju liturgijskih vremena: prije Uskrsa i poslije Uskrsa. Vrijeme prije Uskrsa označava patnju u kojoj se sada nalazimo. Vrijeme poslije Uskrsa koje sada proživljavamo, označava blaženstvo u kojemu ćemo jednom živjeti. Ono što slavimo prije Uskrsa, to stvarno i proživljavamo, a ono što slavimo poslije Uskrsa, to nam označava što još ne posjedujemo. Zato se kroz ono prvo razdoblje vježbamo u postu i molitvi, a u ovo drugo, kad nema posta, živimo s hvalom na usnama. To označava Aleluja što ga u tom razdoblju pjevamo. Na našoj Glavi oba su vremena dosta jasno označena. Muka Gospodnja slika je našega sadašnjega mučnog života, jer treba raditi, mučiti se i na kraju umrijeti. Kristovo uskrsnuće i proslavljenje predstavlja nam budući blaženi život.
Braćo, sada vas potičem da hvalite Boga. To je ono što zapravo svi sami sebi kažemo kad izgovaramo Aleluja.
Hvali Gospodina, ti kažeš drugome, a drugi tebi. Kad svi potičemo jedni druge, svi zapravo i čine ono na što jedni druge potiču. Ali, hvalite Boga cijelim svojim bićem, to jest neka ne hvali Gospodina samo vaš jezik i vaša usta nego i vaša savjest i vaš život i vaša djela. Stoga hvalimo Boga kad se sastanemo u crkvi. Ali kad se svaki povrati svome svakidašnjem životu, kao da prestane hvaliti Boga. Onaj koji ne prestaje dobro živjeti, taj uvijek hvali Boga. Tada prestaješ hvaliti Boga kad bježiš od pravednosti i od onoga što se njemu sviđa. Živiš li uvijek dobrim i svetim životom, onda tvoj jezik šuti, ali ti je život glasno i jasno svjedočanstvo i Bog sluša kucaje tvoga srca. Kao što, naime, mi svojim ušima slušamo svoje riječi, tako i Bog čuje i vidi sve naše misli.
Otpjev (Iv 16, 20)
R. Žalost će se vaša * okrenuti u radost, aleluja.
O. Svijet će se veseliti, a vi ćete se žalostiti, ali žalost će se vaša. * Okrenuti.
Molitva
Svemogući vječni Bože, ti si nas po krštenju nanovo rodio, opravdao i učinio sposobnim za besmrtnim život. Molimo te da nas i nadalje vodiš svojom milošću i privedeš punini svoje slave. Po Gospodinu.
O. Amen.
Blagoslivljajmo Gospodina.
O. Bogu hvala
0
nakana
napisao suzana , Lipanj 21, 2019
“Today the Church shows the world the Corpus Christi – the Body of Christ. And she invites us to adore him: Venite adoremus –Come let us adore him. The attention of believers is focused on the Sacrament in which Christ has left himself: Body, Blood, Soul and Divinity.” -St. John Paul 2
monika.3086
https://drive.google.com/file/d/0B1HRdc-yZkSycS1aTnJmRDgzNlE/view

monika.3086
“Come and see” is an invitation I can offer for others to see who Jesus really is, to suspend their judgments, preconceived notions, or negative experiences of the Church, and journey to the place of encounter with a Person who is not just waiting to be found, but is the One in pursuit. When I extend this simple invitation, the pressure is no longer on me to have all the answers. It’s God’s job, and His deepest desire, to show people that His Son is the Answer (...) “come and see” means an offer to faithfully accompany others as they walk the path toward Christ. It means rejoicing with them when they rejoice and weeping with them when they weep. In addition, I invite others to come and see my life, which is far from perfect, but by God’s grace reflects the reality of His love and mercy. Today, Jesus calls out to each of us, “Come and see! Draw closer to Me. See Me in prayer, in all the circumstances of your life, and in the people around you.” Have I invited anyone to come closer to the Lord?

monika.3086
The whole month of June is dedicated to the Sacred Heart of Jesus but the Novena starts today. This one is my favorite (the “irresistible” Novena): O my Jesus who didst say: “Indeed I say to you, ask and it shall be given you; seek and you shall find; knock and it shall be opened to you.” Here I am, knocking, seeking, and asking the grace (mention your request).
Our Father, Hail Mary, Glory be…
Most Sacred Heart of Jesus,I place all my trust in Thee.
O my Jesus who didst say: “Indeed I say to you, whatever you shall ask the Father in My name, it shall be granted to you.” Here I am, asking Thy Father in Thy name for the grace (mention your request).
Our Father, Hail Mary, Glory be…
Most Sacred Heart of Jesus, I place all my trust in Thee.
O my Jesus who didst say: “Indeed I say to you, heaven and earth shall pass, but my words shall not pass.” Here I am, and supporting myself on the infallibility of Thy words, I ask Thee the grace (mention your request).
Our Father, Hail Mary, Glory be…
Most Sacred Heart of Jesus, I place all my trust in Thee.
Prayer:
O Sacred Heart of Jesus, for whom only one thing is impossible and that is not to feel compassion for the wretched, have pity on us, miserable sinners, and grant us the grace which we ask Thee through the Immaculate Heart of She who is Thy tender Mother and also ours. Hail Holy Queen…
Memorare…
Saint Joseph foster father of Jesus, pray for us.
0
nakana obitelji bratovic rudman
napisao suzana bratovic , Lipanj 21, 2019
As on Maundy Thursday, we celebrate the Body of Christ -- but this time without the sense of impending doom of knowing what would come on Good Friday.
The Feast of Corpus Christi -- which is always on the Thursday following Trinity Sunday -- has an interesting history. Its inspiration is due to two things: the first is the Miracle of Bolsena, which happened in A.D. 1263. Peter of Prague, a German priest, during a pilgrimage to Rome, stopped at the Church of St. Christina there to offer Mass. While he was a holy and devout man, he harbored doubts about the Real Presence -- doubts which were completely resolved when the Host he consecrated during that Mass began to bleed. He rushed to meet Pope Urban IV in Orvieto, bringing the Host with him. The miracle was declared, and the Host is still on display at the Cathedral of Orvieto today.
The Mass includes the Lauda Sion Sequence by St. Thomas Aquinas, and a procession followed by the greatest Eucharistic hymns of the Church, also written by St. Thomas especially for this Feast. These include Sacris Solemnis, Ave Verum, Adoro Te, and Verbum Supernum.

Eucharistic processions are held today, and in still relatively Catholic countries, those who live along the procession route decorate their homes with greenery, floral wreaths, and banners, and put candles in the windows. Rose petals are strewn in the path of the Sacrament.

Also today, Catholics may start a public Novena to the Sacred Heart in anticipation of the Feast of the Sacred Heart (in comments below) which will be on Friday of next week. Doing so may earn one a plenary indulgence under the usual conditions. Even if the Novena is said privately, and if one says the Novena on all 9 days, a plenary indulgence may be gained. ⚜️
(Fisheaters.com)
Photo of St Thérèse who threw flowers at Christ when she was a child.
"Happy is the soul that knows how to find Jesus in the Eucharist, and the Eucharist in all things!" - St. Peter Julian Eymard

IMPORTANT SCHEDULE INFORMATION

On Sunday, June 23rd the 11am and 12:30pm Masses will be combined. The 11am Mass will be celebrated in the extraordinary form.

Weather permitting there will be an outdoor procession after Mass for the feast of Corpus Christi or 'The Solemnity of the Most Holy Body and Blood of Christ' celebrating the institution of the Holy Eucharist.

The feast of Corpus Christi at St. John Cantius Church in Chicago is an important experience for parishioners and visitors. Come join us for a beautiful celebration of the Eucharist - the source and summit of our faith!
Happy Feast Day
Saint Aloysius Gonzaga
1568 - 1591
Feast Day: June 21
Patronage: young students, #Christian youth, #Jesuit novices, the blind, AIDS patients
#SaintAloysiusGonzaga was an Italian aristocrat who became a member of the Society of Jesus. He came under the spiritual guidance of St. Charles Borromeo, and from him received First Holy Communion. While still a student at the Roman College, he died as a result of caring for the victims of an epidemic.
Amen..
Amen
0
nakana
napisao suzana , Lipanj 21, 2019
srjulia
The whole month of June is dedicated to the Sacred Heart of Jesus but the Novena starts today. This one is my favorite (the “irresistible” Novena): O my Jesus who didst say: “Indeed I say to you, ask and it shall be given you; seek and you shall find; knock and it shall be opened to you.” Here I am, knocking, seeking, and asking the grace (mention your request).
Our Father, Hail Mary, Glory be…
Most Sacred Heart of Jesus,I place all my trust in Thee.
O my Jesus who didst say: “Indeed I say to you, whatever you shall ask the Father in My name, it shall be granted to you.” Here I am, asking Thy Father in Thy name for the grace (mention your request).
Our Father, Hail Mary, Glory be…
Most Sacred Heart of Jesus, I place all my trust in Thee.
O my Jesus who didst say: “Indeed I say to you, heaven and earth shall pass, but my words shall not pass.” Here I am, and supporting myself on the infallibility of Thy words, I ask Thee the grace (mention your request).
Our Father, Hail Mary, Glory be…
Most Sacred Heart of Jesus, I place all my trust in Thee.
Prayer:
O Sacred Heart of Jesus, for whom only one thing is impossible and that is not to feel compassion for the wretched, have pity on us, miserable sinners, and grant us the grace which we ask Thee through the Immaculate Heart of She who is Thy tender Mother and also ours. Hail Holy Queen…
Memorare…
Saint Joseph foster father of Jesus, pray for us.
❤️
0
ANTIBREXIT TRIO PRAVIH MUSKO +
napisao suzana, Lipanj 22, 2019
Saints John Fisher and Thomas More
Feast day June 22
Printer Friendly
Saints Stories for All Ages
John Fisher was born in England in 1469. After he was ordained a priest, the royal family appointed him tutor for Prince Henry, who became King Henry VIII. In 1504, Fisher became bishop of Rochester and also chancellor of Cambridge University. Fisher paid special attention to people who were poor. He wrote eight books against heresy, and Henry, then king, was proud to be his friend.

All this changed when King Henry claimed that his marriage to Catherine, his brother’s widow, was not valid. Henry had become tired of Catherine and interested in young, attractive Anne Boleyn. Henry’s request for a divorce was refused by the pope, and Bishop Fisher supported this decision. He was strong enough to resist signing the document siding with King Henry, though all the other bishops of England had signed it.Six months later, Henry had parliament write another document, the Oath of Supremacy, claiming that Henry was supreme head of the Catholic Church in England. Again Bishop Fisher refused to sign. This made the king angry. The bishop was sentenced to prison in 1534 on the charge of high treason. The pope declared the jailed bishop a cardinal. Fisher was kept in prison for 14 months without a trial. In June, 1535, he was condemned to death by beheading.

Thomas More was born in 1477, the son of a lawyer in London. He planned to become a priest but then entered law school. His three daughters, son, and friends helped make his home a happy place.

Besides being a shrewd lawyer, Thomas was a charming, witty man, who won the friendship of the king. Henry VIII began his rule of England as a devout king. Later, King Henry asked Thomas to approve of the divorce he wanted. Thomas refused. Of course, the king became angry. By this time, Thomas had become chancellor of England. Henry wanted Thomas on his side. Then when every bishop except John Fisher signed the Oath of Supremacy, Thomas refused to sign. He resigned as chancellor and retired to his country home, hoping for a quiet life with his family.

Thomas, however, was sent to prison. He was kept for more than a year in the Tower of London. The king tried hard to make him change his mind, but Thomas stood firm. He knew this stand would mean certain death for him and disgrace for his family, but he followed his conscience. Finally, after suffering hunger, cold, and loneliness, Thomas was led out to be beheaded on July 6. Seeing that the masked swordsman was quite nervous, Thomas said, “Be not afraid, for you send me to God.” Then he said to the crowd, “I die the king’s good servant, but God’s first.”

Suggestions
Have the students discuss ways to help their friends make good choices. Give them two rules:

Pray for the courage and the right moment to speak.
Advise friends in an honest, respectful way.
Ask the students to recall a time when they did what was right. Have them thank God and pray for help in the future.
0
SVETI IVAN KRSTITELJU
napisao suzana, Lipanj 23, 2019
There is no better exemplification in the Scriptures of what I have been calling the loop of grace. God offers, as a sheer grace, the gift of being, but if we try to cling to that gift and make it our own (in the manner of Eve and Adam), we lose it. The constant command of the Bible is this: what you have received as a gift, give as a gift — and you will find the original gift multiplied and enhanced. God’s grace, precisely because it is grace, cannot be held on to; rather, it is had only in the measure that it remains grace, that is to say, a gift given away. God’s life, in a word, is had only on the fly. One realizes this truth when one enters willingly into the loop of grace, giving away that which one is receiving. The hungry people who gather around Jesus in this scene are symbolic of the hungry human race, starving from the time of Adam and Eve for what will satisfy. In imitation of our first parents, we have tried to fill up the emptiness with wealth, pleasure, power, honor, the sheer love of domination, but none of it works, precisely because we have all been wired for God and God is nothing but love. It is only when we conform ourselves to the way of love, only when, in a high paradox, we contrive to empty out the ego, that we are filled.

WHY not change the OATH ACT OF SUPREMACY of 1537 king henry killed so many friends cause of marriage of brothers wife chatherine of ARAGONE his 1 wife BROTHERS X WIFE REMARRIED and 8 others he later behaded ? why not reverse BREXIT ACT OF SUPREMACY its fejk heresy to married lifetime as my parents sister brother and hopefully even mine futhure m
0
NAKANA ZA SVIJU SVIJET ZA SVE KRSTENE
napisao SUZANA , Lipanj 27, 2019
MOĆNA MOLITVA ZA OSLOBOĐENJE OD DUHA LAŽI I OD SVAKOG SOTONSKOG OTROVA!
14. SIJEČNJA 2019.ADMINISTRATOR
MOĆNA MOLITVA ZA OSLOBOĐENJE OD DUHA LAŽI I OD SVAKOG SOTONSKOG OTROVA!

Gospodine Isuse, ja vjerujem u tvoju božansku Riječ i u tvoja obećanja, umnoži (uvećaj) moju vjeru (Lk 17,5), o Gospodine! U tvoje Ime, molim te za milost izbavljenja (oslobođenja) za [mene, za …].
JER SI TI JEDINA ISTINA SADA TE MOLIM SNAGOM SVOJE RIJEČI UKLONI OD MENE SVAKI LAŽLJIVI JEZIK, UKLONI ZABLUDU, SMUTNJU, RAZDOR, PODJELU.
NEKA U ISUSOVO SVETO IME ODSTUPI SADA IZ MOG ŽIVOTA, (IZ MOJE KUĆE, ZAJEDNICE, CRKVE) DUH NEČISTE ŽABE, DUH LAŽLJIVI, DUH LAŽNIH VIJESTI, LAŽNIH VIĐENJA, LAŽNIH PROROŠTAVA, DUH OGOVARANJA, TRAČANJA, DUH PRENOŠENJA NEGATIVNOSTI, DUH OCRNJIVANJA, DUH SVADLJIVOSTI, ZAMJERANJA I PODJELE U OBITELJI, ZAJEDNICI, CRKVI…

Gospodine Isuse, neka mi tvoja Istina bude uvijek zaštita, utočište i snaga!
Gospodine Isuse, sada te molim za milost mira, ljubavi, jedinstva i spokoja (sklada) u obitelji, na poslu, u društvu, u našoj zajednici i našoj Crkvi.

Gospodine Isuse, oslobodi me od zle volje i od ljudi zle volje; oslobodi me od svakog zlog djela, od svakoga uroka (vradžbine…) ili kletve (prokletstva…); od svakog zlog čina (djela), bilo izvanjskog bilo unutarnjeg utjecaja đavla, od tvojih i mojih neprijatelja, od izvora svakog zla, od širitelja laži i podjela!

Gospodine Isuse, ukloni od mene raskolnike, zadrži ih dalje od mene (od nas …, od …), jer ti to možeš učiniti sa samo jednim činom svoje volje. «Ta Bogu ništa nije nemoguće»! (Lk 1, 37). Oslobodi me po tajnama Tvoga rođenja, Tvoje muke, smrti, Tvoga Uskrsnuća: oslobodi me po Tvojoj Predragocjenoj Krvi koja se prinosi svaki dan na našim oltarima.

Gospodine Isuse, oslobodi me snagom tvoje Krvi prolivene † iz rane tvoje desne ruke. Oslobodi me snagom svoje prolivene krvi † iz rane tvoje lijeve ruke. Oslobodi me snagom svoje krvi prolivene † iz tvoga boka kojeg je vojnik probo kopljem. Oslobodi me snagom tvoje krvi koja je prolivena † iz rana tvojih probodenih nogu.

Evo križa Gospodnjega! †
Bježite stranke protivnikove!
Pobijedio je lav iz plemena Judina,
potomak Davidov.
Aleluja !

Moć Kristova je jača od svih zlih sila! On je pobjednik. On ih osuđuje, on ih kažnjava, on ih izbacuje, uništava i iskorjenjuje †. Ja ne pripadam Sotoni. Ne želim to. Odričem ga se sa svim njegovim djelima i zavodljivostima. Odričem se njegovih ponuda, odričem se ponuda svijeta i svakoga grijeha! Odbijam, odbacujem i prezirem sve što se protivi Bogu i Božjoj volji…

Vjerujem u Boga, Oca Svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje; vjerujem u Isusa Krista, Jedinorođenoga Sina Božjega, moga Spasitelja. Vjerujem u Duha Svetoga, Gospodina i Životvorca… Ja pripadam Kristu, ja želim Krista, sa njegovom Crkvom i s Duhom Svetim… Ja ljubim Isusa Krista i njemu predajem svoj život JA ŽELIM BITI POSLUŠAN ISUSU KRISTU I NJEGOVOJ CRKVI, želim u svemu slijediti i braniti nauk Crkve… ODRIČEM SE SVIH LAŽI, SVIH ZABLUDA I SVEGA ŠTO SE PROTIVI ISTINI…

Ljubavi Kristova, natjeraj u bijeg paklene sile, demone, proklete duše i sve koji čine nepravdu i opačinu!

Marijo Bezgrešna, Djevice Žalosna, naša Gospe od Uznesenja, Majko Božja i moja majko, moje uzdanje, moja nado, pomozi mi! Oslobodi me i satrti glavu staroj zmiji! Povjeravam moju obranu (zaštitu) tebi i Srcu Isusovu. Svrni svoj pogled na mene i neka tvoje srce učini ono što ti on kaže: Računam na tebe, uzdam se u tebe, predajem ti se, neka tvoje srce učini ono što on želi, pouzdajem se u tebe. Hvala ti Isuse! Hvala ti Marijo!

Kaži 3 « Zdravo Marijo,… » i 3 « Slava Ocu… ».
0
Nakana sviju mladih i starih svijeta za zupnike PAPU mene samu
napisao SUZANA , Lipanj 30, 2019
“Confession is the soul’s bath. You must go at least once a week. I do not want souls to stay away from confession more than a week. Even a clean and unoccupied room gathers dust; return after a week and you will see that it needs dusting again!” - #PadrePioamenO most pure heart of Mary, allow me to enter your heart, to share your interior life. You see and know my needs, help me to do “whatever Jesus tells me”… that my human needs may be changed into thirst for God alone. I desire to discover, satiate, and proclaim Jesus’s thirst, but I know all too well my weakness, nothingness, and sin. Mother, may this covenant of consecration with you be the hidden strength in my life that you may use me to satiate your Son to the full. Let this be my only joy…and you will be the cause of that joy (…) May the light of your faith dispel the darkness of my mind; may your profound humility take the place of my pride; may your contemplation replace the distractions of my wandering imagination; and may your virtues take the place of my sins. Lead me deeper into the mystery of the cross that you may share your experience of Jesus’s thirst with me. Even Mary, sinless and perfect, was troubled and wondered. She was not a statue without human feelings but was like you and me in many ways || Mother Teresa

Our Lady hears our cries, comforts us in our sorrows, and places us in the arms of Jesus.

God Bless You!https://www.youtube.com/watch?v=BFaguyF-bfA

https://www.youtube.com/watch?v=6ZHCAHTw-AU

0
NAKANA ZA SVIJU
napisao suzana, Srpanj 09, 2019
PRIPREMA ZA BLAGDAN

Devetnica Gospi Karmelskoj
Pripremite se s nama za blagdan Gospe Karmelske
devetnica gospi karmelskoj
Foto: Shutterstock

16. srpnja Crkva časti Gospu Karmelsku, a riječ je o posebnoj zahvalnosti koju žele ponajprije karmelićani i oni koji njeguju karmelićansku duhovnost, a onda i svi drugi vjernici, iskazati Gospi. Naime, prema predaji, Gospa se u 13. st. ukazala sv. Šimunu Stocku, tadašnjem karmelićanskom poglavaru, te mu preporučila da trajno nosi škapular (gornji komad odjeće koju nose neki redovnici, a posebno karmelićani), i to kao naročiti znak blizine s Bogom i Gospom, a po kojemu će on i svi koji budu slijedili njegov primjer biti blagoslovljeni posebnim milostima.

Pripravna molitva (moli se svaki dan devetnice)
O slavna Kraljice, Djevice Marijo, Majko Božja! Ponizno prostrti pred prijestoljem tvojim molimo te najvećim štovanjem i djetinjim pouzdanjem, da se dostojiš materinskim milosrđem i ljubavlju primiti ovaj maleni dar, koji Ti evo prikazujemo ovom devetnicom, da se tako na tvoju veliku svetkovinu dostojno pripravimo.

Prvi dan. O Djevice, Majko Božja, a i naša premila Majko! Kako se divno pokazala tvoja materinska ljubav prema nama u onom skupocjenom daru, što si ga poklonila tvome vjernom slugi sv. Šimunu govoreći: Uzmi, predragi sine, ovaj škapular tvoga Reda, znak moje bratovštine… Evo znaka spasenja, obrane u pogiblima, zaloga mira i vječitoga ugovora. Srdačno ti zahvaljujemo, o Marijo, i molimo te, daj da ovim skupocjenim odijelom uresimo ne samo naše tijelo, nego da uresimo i dušu našu dragocjenom odjećom kršćanskih kreposti i dobrih djela. Amen.


0
NAKANU ZA MOJU OBITELJI I VASE
napisao suzana, Srpanj 11, 2019
seko ja bi volila svakom ovako nesto obiteljski - nedostaje mi jako moj sanj molite za mene ?my wishes for every family mine almost my dream understand only in croatia happens -https://www.facebook.com/laudato.hr/videos/2170780476353091/UzpfSTQzNzgwMjQwNjMwNjk5OToyMzY5ODI5NzA5NzcwOTE2/
0
NAKANA ZA SVE NAS HR DILJEM SVIJETA
napisao suzana, Srpanj 22, 2019
Molitva za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca

Gospodine Bože, izvore svetosti i milosti, blaženoga Alojzija, pastira i mučenika,
pozvao si da ti služi kao navjestitelj i branitelj istine
i kao hrabri svjedok vjernosti Crkvi.Poslušan tvojoj Riječi i vođen Duhom tvoje ljubavi,
zauzimao se za siromašne i obespravljene;
ostavio nam je divno svjetlo čiste savjesti,
pouzdanja u tebe i ustrajnosti u trpljenju.

Ponizno te molimo da nas obdariš svojom radošću
te blaženoga Alojzija ubrojiš među svece sveopće Crkve,
da bismo ga mogli još predanije slijediti
i uteći se njegovu moćnom zagovoru
u svojim životnim potrebama.

Po njegovim molitvama jačaj proročki glas Crkve,
koji širi nadu u dolazak tvojega kraljevstva,
praćen blizinom i utjehom Blažene Djevice Marije,
Majke i Kraljice vjernoga ti naroda.
Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

Misna čitanja
XVI. tjedan kroz godinu

Ponedjeljak, 22. 07. 2019.

SV. MARIJA MAGDALENA
Blagdan

ČITANJA:
vl.: Pj 3,1-4a (ili: 2Kor 5,14-17); Ps 63,2-6.8-9; Iv 20,1-2.11-18

BOJA LITURGIJSKOG RUHA:
bijela

IMENDANI:
Marija Magdalena, Manda, Magda

Prvo čitanje:

Pj 3, 1-4a


Nađoh onoga koga ljubi duša moja.


Čitanje Knjige Pjesme nad pjesmama

Ovako govori zaručnica:
»Po ležaju svome, u noćima, tražila sam
onoga koga ljubi duša moja,
tražila sam ga, ali ga nisam našla.
Ustat ću dakle i optrčati grad,
po ulicama i trgovima tražit ću
onoga koga ljubi duša moja:
tražila sam ga, ali ga nisam našla.
Sretoše me čuvari koji grad obilaze:
'Vidjeste li onoga koga ljubi duša moja?'
Tek što pođoh od njih,
nađoh onoga koga ljubi duša moja.«
Riječ Gospodnja.
Otpjevni psalam:

Ps 63, 2-6.8-9

Pripjev:

Tebe žeđa duša moja, Gospodine, Bože moj.


O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja, tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.

U Svetištu sam tebe motrio
gledajuć ti moć i slavu.
Ljubav je tvoja bolja od života,
moje će te usne slavit.

Tako ću te slavit za života,
u tvoje ću ime ruke dizati.
Duša će mi biti kao sala i mrsa sita,
hvalit ću te kliktavim ustima.

Ti postade meni pomoć,
kličem u sjeni krila tvojih.
Duša se moja k tebi privija,
desnica me tvoja drži.

Evanđelje:

Iv 20, 1-2.11-18


Ženo, zašto plačeš? Koga tražiš?


Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«
Onda je ponovno došla i stajala vani kod groba i plakala. Zaplakana zaviri u grob i ugleda dva anđela u bjelini kako sjede na mjestu gdje je ležalo tijelo Isusovo – jedan kod glave, drugi kod nogu. Kažu joj oni: »Ženo, što plačeš?« Odgovori im: »Uzeše Gospodina mojega i ne znam gdje ga staviše.« Rekavši to, obazre se i ugleda Isusa gdje stoji, ali nije znala da je to Isus.
Kaže joj Isus: »Ženo, zašto plačeš? Koga tražiš? « Misleći da je to vrtlar, reče mu ona: »Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga stavio i ja ću ga uzeti.« Kaže joj Isus: »Marijo!« Ona se okrene te će mu hebrejski: »Rabbuni!« – što znači: »Učitelju!« Kaže joj Isus: »Ne zadržavaj se sa mnom, jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu.«
Ode dakle Marija Magdalena i navijesti učenicima: »Vidjela sam Gospodina i on mi je to rekao.«
Riječ Gospodnja.


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1038497936215284&set=picfp.100001652613219&type=3&theater

0
nakana za bolesne duhovno i tijeslesno diljem svijeta !
napisao suzana, Srpanj 22, 2019

Magdalena

Abbi donna di te minore, se vuoi essere signore.
(Imej za ženo tebi manjšo, če hočeš biti gospod.)
Italijanski pregovor

22. julija 2016 prvič praznujemo dan Marije Magdalene kot praznik. V hierarhiji katoliških praznovanj je namreč 2. junija letos z vatikanskim dekretom god Marije Magdalene napredoval iz ravni „obveznega goda“ na raven „praznika“. Papež Frančišek hoče s to potezo poudariti odlično vlogo Marije Magdalene v evangelijih in v življenju prve skupnosti. Obenem pa v skladu z zadnjimi znanstvenimi dognanji prispeva k odpravi „zgodovinske krivice“, ki je je bil deležen lik Marije Magdalene. Slednja namreč ni bila prostitutka, ni bila spokornica (v smislu odmaknjenega spokorniškega življenja) in ni bila Jezusova žena. Gre za tri trdovratne zmote, ki jih imamo dolžnost počasi zradirati.

1. Ni bila prostitutka, imela pa je težko preteklost

Prvi mit o Mariji Magdaleni je, da je bila prostitutka. Mit temelji na sedmem poglavju Lukovega evangelija, kjer imamo prizor, ko „neka žena, ki je bila v mestu grešnica“ Jezusu s solzami moči noge, mu jih mazili in briše s svojimi lasmi. To ni Marija Magdalena! A stoletja bibličnih razlag, pridig in slikarskih upodobitev so v tej grešnici videle Marijo Magdaleno. Zakaj? Zato ker Magdalena z imenom in priimkom nastopi takoj v naslednjem poglavju. Na začetku osmega poglavja Lukovega evangelija beremo: „Potem je hodil od mesta do mesta in od vasi do vasi, oznanjal in razglašal evangelij o Božjem kraljestvu. Z njim so bili dvanajsteri in nekaj žená, ki jih je ozdravil zlih duhov in bolezni: Marija, imenovana Magdalena, iz katere je odšlo sedem demonov,...“

Marija Magdalena je obveljala za spreobrnjeno prostitutko, ker se je napačno ali prehitro povezovalo troje:

varljiva bližina zapisov v Luku: najprej grešnica v 7. poglavju, takoj nato Marija Magdalena v 8. poglavju;
„sedem demonov“, ki so zapustili Magdaleno, ni nujno seksualnega značaja; število sedem je simbolno in pomeni „veliko“; „sedem demonov“ lahko ponazarja neko zelo težko zdravstveno in čustveno situacijo; Marija Magdalena je zagotovo imela težko preteklost in globoko travmo, iz katere jo je rešil Jezus;
galilejsko objezersko mestece Magdala, od koder je prihajala Marija Magdalena, je bilo na slabem glasu zaradi blagostanja in določene moralne razpuščenosti; obstaja seveda možnost, da je to mesto Marijino duševnost precej zaznamovalo tudi v smislu negativne seksualne izkušnje (nekateri namigujejo na spolno suženjstvo).

2. Ni bila spokornica, (verjetno) je bila cerkvena voditeljica

Če je Marija iz Magdale bila nekoč prostitutka, kaj bo delala zdaj, ko to ni več in hoče služiti Bogu? Zgodnji srednji vek je našel rešitev: spokornica bo! In to je drugi mit. Nobenega svetopisemskega ali zgodovinskega dokaza ni, da je Marija Magdalena obdobje po Jezusovem vnebohodu preživela umaknjena v samoti predajajoč se spokorniškim opravilom zaradi grehov svoje preteklosti, pa vendar smo jo do nedavnega upodabljali kot jokajočo žensko z razpuščenimi lasmi, ki zre v lobanjo. Taka podoba je odgovarjala „protiseksualni revoluciji“, ki se je začela z Avguštinom in je stoletja obvladovala zahodno krščansko moralko in duhovnost. Pod-sporočilo je bilo naslednje: lepa in privlačna ženska naj se skrije pred svetom in nič ni narobe, če preventivno joče nad svojo greha zmožno naravo. (Zanimivo: vzhodno krščanstvo Marije Magdalene ni risalo kot spokorjene prostitutke.)

Zadnje raziskave gredo v drugo smer. Marija Magdalena se vse bolj kaže kot ena izmed vodilnih likov prvotne Cerkve. Bila je prva priča Jezusovega vstajenja, prva, ki je apostolom povedala o praznem grobu. Tomaž Akvinski jo imenuje „Apostola Apostolorum“ (apostolka apostolov). Je ta njena vloga bila slučajna? Ali je na velikonočni dan svojo pomembno vlogo zaključila ali pa je še kakšno desetletje ali dve po Jezusovem vnebohodu nadaljevala z aktivno vlogo oznanjevalke in organizatorke skupnosti? Pred nekaj leti sem v Madridu poslušal predavanja iz Nove Zaveze, v katerih so se predavatelji močno nagibali k tezi, da je Marija Magdalena „apostolsko“ službo nekje v okolici Jeruzalema vršila vse do svoje smrti. V skladu s splošno tendenco drugega stoletja, ko so ženske iz vidnejših in vodilnih vlog znotraj Cerkve počasi izginjale, se je tudi na vodilno vlogo Marije Magdalene „pozabilo“.

0
IN FIDE PROPAGANDA SV BIRGITA
napisao suzana, Srpanj 23, 2019
Pobožnosti objavljene svetoj Brigiti odobrila je Sveta kongregacija za širenje vjere (De propaganda fide) i papa Klement XII. (1730.-1740.), a nalaze se u knjižici "Objava" svete Brigite. I papa Ivan Pavao II. u apostolskom pismu od 8.rujna 1991., prigodom šestog stoljeća kanonizacije svete Brigite, pohvalno govori o toj svetici.
UVODNA MOLITVA
† U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Gospodine Isuse, želim sedam puta uputiti ovu Tvoju molitvu Ocu, sjedinjujući se s ljubavlju s kojom si je Ti posvetio u Svome Srcu i izgovorio svojim usnama. Prenesi je s mojih usana u Svoje Srce. Usavrši je i dopuni na savršen način, tako da može iskazati Presvetom Trojstvu svu čast i radost koje si Mu Ti iskazao moleći je na zemlji. Neka čast i radost prožmu Tvoju svetu Ljudsku Narav na proslavu Tvojih svetih Rana i Tvoje svete Krvi koja je iz njih potekla.
PRVA MOLITVA
ISUSOVO OBREZANJE
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti prve rane, prve boli i prvu krv koju je On prolio kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe iz mladosti i grijehe svih ljudi te kao zaštitu protiv prvih smrtnih grijeha, osobito mojih srodnika po krvi.
Oče naš ... Zdravo Marijo ...
DRUGA MOLITVA
ISUSOVA MUKA U GETSEMANSKOM VRTU
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti užasne muke Srca Isusova u Getsemanskom vrtu i prikazujem Ti svaku kaplju Njegovog krvavog znoja kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga srca i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za širenje ljubavi prema Bogu i bližnjemu.
Oče naš ... Zdravo Marijo ...
TREĆA MOLITVA
BIČEVANJE ISUSOVO
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tisuće udaraca, strašne boli i Predragocjenu Krv Isusovu, koju je prolio za vrijeme bičevanja, kao naknadu i zadovoljštinu za moje tjelesne grijehe i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za očuvanje nevinosti, posebno mojih srodnika po krvi.
Oče naš ... Zdravo Marijo ...
ČETVRTA MOLITVA
KRUNJENJE TRNOVOM KRUNOM
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Rane, boli i Predragocjenu Krv, koja je istekla iz Isusove glave kad je bio okrunjen trnovom krunom, kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga duha i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za ostvarenje Božjeg Kraljevstva na zemlji.
Oče naš ... Zdravo Marijo ...
PETA MOLITVA
ISUSOV KRIŽNI PUT
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti boli i trpljenja koja je Isus proživio noseći Križ na Kalvariju. Na poseban Ti način prikazujem Njegovu Presvetu Ranu na ramenu i Predragocjenu Krv koja je iz nje istekla, kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe pobune i odbacivanja križa te grijehe svih ljudi, za grijehe mrmljanja i odbijanja Tvojih svetih planova, za sve druge grijehe govora i jezika, kao zaštitu protiv tih grijeha te za pravu ljubav prema Svetome Križu.
Oče naš ... Zdravo Marijo ...
ŠESTA MOLITVA
ISUSOVO RAZAPINJANJE
Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Tvoga Sina pribijena i uzdignuta na Križu, Njegove Rane na rukama i nogama te Presvetu Krv koja je iz njih istekla, Njegovo krajnje siromaštvo i savršenu poslušnost, Njegove strašne boli Tijela i Duše, Predragocjenu Smrt i nekrvno obnavljanje Njegove Žrtve u svim svetim Misama slavljenima na Zemlji. Prikazujem Ti sve ovo kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe i grijehe svih ljudi, za bolesnike, umiruće, svećenike, laike, za nakane svetoga oca Pape, za obnovu kršćanskih obitelji, za jedinstvo u vjeri, našu domovinu, jedinstvo svih naroda u Kristu i u svetoj Crkvi te za one koji su izvan nje.
Oče naš ... Zdravo Marijo ...
SEDMA MOLITVA
RANA PRESVETOG SRCA ISUSOVA
Vječni Oče, udostoj se primiti Krv i Vodu što potekoše iz Presvetog Srca Isusova i beskrajne zasluge koje iz njega proizlaze, za potrebe svete Crkve te kao naknadu i zadovoljštinu za grijehe svih ljudi. Molimo Te, budi nam blag i milosrdan. Krvi Kristova, zadnji sadržaju Presvetog Srca Isusova, očisti me i očisti svu moju braću od svakoga grijeha! Vodo iz Presvetog Srca Isusova, oslobodi me od svake zaslužene kazne za moje grijehe i ugasi Čistilišnu vatru za mene i za sve duše u Čistilištu! Amen.
Oče naš ... Zdravo Marijo ...
Podrazumijeva se da ove molitve ne mogu i ne smiju nadomjestiti sakramentalnu praksu nedeljne svete Mise i redovne ispovijedi vjernika koji ih moli.
0
nakanu opet brace u bolnici
napisao SUZANA , Kolovoz 01, 2019
Isusov odnos prema ženama - hrcak.srce.hr
https://hrcak.srce.hr/file/192054 · PDF-fil VAPAJ MOJ IZ ISUSOVOGA SRCA MOJE SRCA = 1
0
POMPEJSKA KRUNICA GOSPICI za nakanu bracu PETRU GABRIJELU KARNELU
napisao SUZANA, Kolovoz 01, 2019
Devetnica presvetoj pompejskoj Djevici rozarija da si isprosiš milost u najvećim potrebmaBože na pomoć mi nastoj!

Gospodine na pomoć mi poteci!

Slava Ocu...

O čudotvorna Djevice i Kraljice svetoga Rozarija, Ti u ova vremena kada vjera slabi a opačina vlada, htjela si podignuti svoje prijestolje Kraljice i Majke na staroj Pompejskoj zemlji na prebivalištu mrtvih pogana.
I s onoga mjesta gdje su se klanjali idolima i hudobama ti danas kao Majka božanskih milosti svukuda dijeliš blago nebeskih milosrđa.
Daj s toga prijestolja gdje milostivo kraljuješ i na me Marijo obrati svoje milostive oči i smiluj mi se jer u velike potrebujem Tvoje pomoći.
I meni se pokaži kao što si se mnogim drugim pokazala pravom Majkom milosrđa, dok te ja sa svim srcem zazivljem i pozdravljam svojom Kraljicom presvetog Rozarija.

Zdravo Kraljice ...

Prostrta pred tvojim prijestoljem, o velika i slavna Gospođo, klanja ti se duša moja sred tuga i boli koje je nemilo pritiskaju.
U ovim žalostima i nevoljama u kojima se nalazim svoje oči pouzdano k Tebi dižem, koja si se udostojila odabrati svojim prebivalištem zemljište ubogih i zapuštenih težaka.
I odande naprama gradu i kazalištu poganskih zabava gdje kraljuju muk i rasap, Ti kao Kraljica slavodobića, podigla si svoj mogući glas pozvati sa svih krajeva Italije i katoličkog svijeta svoje bogoljubne sonove da ti sagrade Tempo.
Daj gani se jednom na milosrđe prema mojoj duši koja potištena u glibu leži. Smiluj mi se Gospo, smiluj mi se jer sam pun nevolja i prezira.
Ti koja si poraziteljica hudoba, brani me od svih neprijatelja koji me opsjedaju.
Ti koja si pomoćnica kršćana izbavi me od svih nevolja u kojima se žalosno nalazim.
Ti koja si život naš, svladaj smrt, koja prijeti mojoj duši u ovim pogibeljima kojima je izložena.
Povrati mi mir, pokoj, ljubav i zdravlje. Tako budi!

Zdravo Kraljice ...

Ah kad čujem kako si mnoge nadarila jedino stoga što su se pouzdano Tebi molili, to me sve veće sokoli da te u pomoć zazovem.
Ti si obećala Svetom Dominiku, tko želi miliosti Tvojim će ih Rozarijem dostignuti. A ja Tvojim Rozarijem u ruci pozivljem te Majko na izvršavanje Tvojih materinskih obećanja.
Dapače, Ti ista ove naše dobi, tvoriš neprestanih čudesa i potičeš svoje sinove graditi crkvu u Pompeju Tebi na slavu.
Ti dakle hoćeš otjerati naše suze, olakšati tuge naše.
A ja srcem na usnama zovem Te i vapijem živom vjerom: majko moja, Majko draga ... , Majko lijepa! Majko preslatka pomozi me! Majko i Kraljice presvetog Rozarija, ne kasni mi pružiti svoju moguću desnicu i spasiti me jer ako okasniš ja bih kako vidiš stalno poginuo.

Zdravo Kraljice ...

A komu bih se mogao utjeći ako ne Tebi koja si Utjeha nevoljnih, okrjepa zapuštenih!?
Oh, ja Ti ispovijedam, nevoljna je duša moja zaprljana strašnim grijesima, dostojna u paklu gorijeti, a ne milosti primiti!
No, zar nisi Ti nada onih koji ufanje nemaju, velika Posrednica između Boga i čovjeka, moguća naša odvjetnica pred prijestoljem Previsokoga, Utočište grješnika?
Ah samo da ti za mene kažeš jednu riječ svome Sinu, on će te poslušati. Pitaj mu dakle o Marijo milost koja mi je toliko potrebna: ___________ . Ti sama mi ju možeš dostignuti.
Ti koja si jedino moje ufanje, moja radost, moja slatkost, moj život. Tako se ufam i tako budi!

0
P OPROST
napisao SUZANA , Kolovoz 02, 2019
Devetnica ružarija Kraljice svete krunice
Godine 1884. u kući zapovjednika Agrellija Majka Božja priopćila je način moljenja ove posebne devetnice.
Fortuna Agrelli punih je trinaest mjeseci strahovito trpjela i mučila se u grčevima. Od nje su digli ruke i najpoznatiji liječnici. Napaćena djevojka i njezina rodbina 16. veljače 1884. započinju devetnicu krunice Majci Božjoj. Kraljica svete krunice ukazuje joj se 3. ožujka. Sjedeći na prijestolju i obasjana svjetlom u naručju je držala dijete Isusa, a u ruci krunicu. Oboje su bili odjeveni u zlatnu odjeću. Uz njih su stajali sveti Dominik i sveta Katarina Sijenska. Prijestolje je bilo ukrašeno cvijećem, a Marijin lik isijavao je čudesnom ljepotom. Marija je pogledala patnicu majčinskom nježnošću, a bolesnica joj je zavapila riječima: „Kraljice svete krunice, budi mi milostiva, vrati mi zdravlje! Molila sam te u devetnici, ali još nisam osjetila tvoju pomoć. Tako bih željela ozdraviti.“
„Dijete“, odgovorila je Blažena Djevica, „zazivala si me različitim imenima i dobivala moje milosti. Budući da si me sada zazvala meni tako dragim imenom „Kraljice svete krunice“, ne mogu ti odbiti milost koju tražiš. Taj mi je naziv vrlo drag. Izmoli tri devetnice i bit ćeš uslišena.“ Po sljedećem je ukazanju Kraljica svete krunice rekla: „Tko god želi dobiti od mene kakvu milost, neka izmoli tri devetnice krunice kao molbu i k tome doda još tri devetnice u zahvalu.“ Ovaj događaj dojmio je Papu Lava XIII. i on započinje poticati vjernike da gorljivo mole krunicu. Tako je započela posebna pobožnost nazvana „Devetnica koju Gospa ne može ne uslišati“.
Kako moliti ovu devetnicu
1. Dan kad započinjemo devetnicu obilježavamo datum u kalendaru, kao i dan kada završavamo, odnosno 54. dan od početka molitve. Obilježavamo i dan kada počinjemo sa zahvalim dijelom. Ako se devetnica prekine, počinje se ispočetka. Uvijek pamtimo da molitva nije magija i da u duhovnosti nema automatizma. Svaka je iskrena molitva uslišana, možda samo na drugačiji nečin nego li očekujemo.
2. U svim danima molimo sva tri otajstva krunice; radosno, žalosno i slavno. U zamjenu možemo moliti i otajstvo svijetla, no važno je da se dnevno izmole tri različita otajstva krunice. Molitvu otajstva možemo podijeliti na više razdoblja u danu.


Pratite uživo 30. Mladifest

3. U prvih 27. dana molimo za jednu određenu milost koju smo prepoznali kao važnu potrebu. Specifičnost ove devetnice je, dakle, da ne nabrajamo mnoštvo nakana već da izaberemo jednu važnu i konkretnu nakanu. Prije početka tri dnevne krunice govorimo: „Ovaj ružarij molim na Tvoju čast i slavu, Kraljice svete krunice“ te izgovaramo odabranu nakanu. Najbolje bi bilo moliti za duhovnu preobrazbu nas i naših bližnjih, za svetost, obraćenje srca…
4. Nakon izmoljenih krunica svakodnevno molimo sljedeću molitvu: „Sjeti se, o milostiva Kraljice svete krunice iz Pompeja kako se još nikada nije čulo da bi netko od Tvojih štovatelja s krunicom tražio Tvoju pomoć i od Tebe bio zaboravljen. Ne odbaci moju molitvu, Majko Vječne Riječi, nego me dobrostivo usliši po svojoj svetoj krunici i zbog Tvoje naklonosti prema svetištu u Pompejima. Amen!“
5. U sljedećih 27 dana dnevno molimo tri krunice zahvale kao drugi dio devetnice. Nakon završene molitve tri otajstva krunice svakodnevno molimo sljedeću molitvu: „Što Ti mogu dati, o Kraljice puna ljubavi? Cijeli svoj život posvećujem i predajem Tebi. Koliko ću moći, širit ću Tvoju slavu, o Djevice svete krunice iz Pompeja jer kad sam zazvao/la Tvoju pomoć, pohodila me Božja milost. Svugdje ću svjedočiti milosrđe koje si mi iskazala! Koliko ću moći, širit ću pobožnost svete krunice. Svima ću navještati kako si mi bila dobra tako da bi i ostali, poput mene nedostojni grešnici, s pouzdanjem mogli doći k Tebi. O, kada bi cijeli svijet znao kako si dobra i koliko imaš smilovanja prema onima koji trpe, svi bi se ljudi utjecali k Tebi! Amen.“
6. Svaku pojedinu krunicu u oba dijela devetnice završavamo trostrukim vapajem Majci Božjoj: „Kraljice svete krunice, moli za nas!“
7. Ova se devetnica moli dulje nego ostale, iziskuje žrtvu i iako u današnje vrijeme nije lako pronaći vremena ova molitva odmara, ne iscrpljuje. Nađimo prikladno mjesti u vrijeme i, bez obzira na sve, krunicu molimo srcem da tako sudjelujemo u velekim Gospinim planovima za ovaj svijet i svakog od nas pojedinačno.
***Pobožnost Pompejske devetnicre širi udruga Betlehem moleći vjernike da barem jednu devetnicu izmole za poštovanje čovjekova života od začeća do prirodne smrti, odnosno za sve potrebe i borbe apostolata za život. Zadobivene milosti možete posvjedočiti i poslati na adresu devetnica.pompeji@gmail.com
0
ZA SEKU MOLIM
napisao SUZANA , Kolovoz 14, 2019
Ulomak iz kniga "Spjeva o Bogočovjeku" stvarni i realni život Isusa iz Nazareta, onako kako se objevljivao vidjelici Mariji Valtorti
Sjajno jutro doista poziva da se ostave kreveti i kuće i da se pođe šetati, pa oni koji stanuju u Revniteljevoj kući, poput pčela o izlasku sunca, ustaju vrlo brzo i izlaze udisati čisti zrak u Lazarovu voćnjaku koji okružuje gostoljubivu kuću. Brzo se pridruže i oni koje je ugostio Lazar, tj. Filip, Bartolomej, Matej, Toma, Andrija i Jakov
0
MARIJA
napisao SUZANA, Kolovoz 14, 2019
»Bla­goslovljen bio Mesija Gospodinov koji je sišao u našu Gehenu da iz nje izvuče one koji se uzdaju u njega. Spasi nas, Gospo­dine, jer ginemo ! Spasi nas, Spasitelju! Kralju Davidova ko­ljena, Kralju Izraelov, smiluj se svojim podložnicima. O Mla­dice
Jišajeva korijena, o kome je rečeno da u tvoje vrijeme više neće biti zla, pruži ruku da sabereš ove ostatke tvoga naroda. Potjeraj iz nas ovu smrt, obriši naše suze, jer tako je rečeno o Tebi.

Pozovi nas, Gospodine, na svoje izvrsne pašnja­ke, na Tvoje slatke vode, jer smo žedni. Odvedi nas na vječne brežuljke, gdje više nema grijeha ni boli. Smiluj se, Gospo­dine ...«

»Tko si ti ?«

»Ivan, jedan od Hrama. Zaražen možda od nekoga gubavca. Odnedvno, ali vidiš, bolest je na meni. Ali ovi !.,. Ima ih koji godinama očekuju smrt, a ova djevojčica je tu od vremena kad još nije ni hodala. Ne zna što je Božji svijet. Ono što poznaje ili čega se sjeća od divnih Božjih djela jesu ovi grobovi, ovo nemilosrdno sunce i noćne zvijezde. Milosrđe za grešne i ne­vine, Gospodine, Spasitelju naš.« Svi su klekli pružajući ruke.

Isus plače nad tolikom bijedom, a onda raširi ruke viknuvši: »Oče, Ja hoću: spas, život, vid i zdravlje za njih.« Ostane raširenih ruku moleći usrdno cijelim svojim duhom. Čini se da se istančava i uzdiže u molitvi, kao plamen ljubavi, bijel i silan u silnom sunčevu zlatu.

0
ASAP
napisao sonja johansson , Kolovoz 14, 2019
NASLOVNICA, NEKATEGORIZIRANO, POTICAJNE MISLI
NOVO ČUDO!HOSTIJA U RUKAMA SVEĆENIKA PRETVORENA U MESO I KRV!
13. kolovoza 2019.
Lidija
Po rukama svećenik slijevala se Kristova krv….

2019-08-13_085403.jpg

Dana 8. kolovoza ove godine, u popodnevnim satima dogodilo se novo euharistijsko čudo. U Paragvaju, gradu Aregua, svećenik Gustavo Palacios nosio je svetu hostiju jednom bolesniku na Pričest, kada se po povratku kući dogodila istinska pretvorba. Hostija se pretvorila u živo tijelo Isusa Krista, krv je curila po rukama svećenika a posvuda se osjećao jak miris ruža.

Otac Gustavo podijelio je fotografije na društvenim mrežama i one obilaze svijet. Hostija je predana autoritetima crkve na daljnju analizu. Ovo čudo podsjeća na snažnu istinu koju mnogi danas zaboravljaju primajući svetu hostiju bez spoznaje o živom Bogu.

“Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.” Iv 6,52-59
https://www.dnevno.hr/

Podjeli ovo:
Press ThisTelegramTwitterFacebook

Povezano
SNAGA JE U PRIČESTI I KRVI KRISTOVOJ
In "NASLOVNICA"
Presveta Krv Kristova
In "NASLOVNICA"
Molitve svetaca i crkvenih velikana na čast Krvi Kristovoj
In "NASLOVNICA"

Objavio Lidija
“Evo me. Govori Gospodine, sluga tvoj sluša.”Pogledaj sve objave od Lidija
0
BE F MIG
napisao sonja johansson, Kolovoz 20, 2019


Otkrivanjem posmrtnih ostataka svećenika Petra Perice i još nekih došlo se do spoznaje i o razmjeru i okrutnosti komunističkih vlasti u prvim danima vladavine. Uz svećenika Pericu strijeljani su viđeni ljudi dubrovačkog života što je izazvalo golem strah kod stanovništva.

Desetljećima se o stradanju na Daksi pričalo samo šaptom, no dolaskom demokracije zanimanje za pogubljene na Daksi moglo se iskazati. Pa je tako osnovana i Udruga za očuvanje uspomene na žrtve stradale na otoku Daksi ‘Daksa 1944./45’. Štoviše, ta je udruga podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja koji su od 25.do 26.listopada 1944. na otoku Daksi pogubili veliki broj građana Dubrovnika. Upravo je udruga i zatražila ekshumaciju posmrtnih ostataka kako bi se obavila možebitna identifikacija.

Činjenica jest da su partizani odmah po ulasku u Dubrovniku uveli teror masovnim pogubljenjima. Istražitelji su dolazili do spoznaje da je privođenje i pogubljenje uglednih građana Dubrovnika došlo od strane Okružnog Komiteta KPH za Dubrovnik zajedno s predstavnicima Oblasnog Komiteta KPH za Dalmaciju, te dužnosnicima OZNA-e za Dubrovnik i Dalmaciju.

‘Narod je zadovoljan’

Ukupno je u Dubrovniku tih dana u listopadu pogubljeno oko 190 ljudi. Postoje dokazi da su i čelnici partizanskog pokreta priznavali masovna pogubljenja, pa tako u pismu Ante Jurjević-Baje, sekretar oblasnog organizacijskog komiteta KPH, stoji:

– Što se tiče narodnih neprijatelja do sada ih je otpremljeno što ovamo što onamo oko 60, među njima i 8 popova odnosno fratara pored svega toga mnogi se kriju i ne može ih se otkrit a sad će bit i teže obzirom na saveznike koji će ih štititi, jedino tu može iskusni ljudi i vojnici, mi smo nakon streljanja objavili plakatom ali dosad ne sve samo tek sutra izlazi jedan dio u javnost a potpisali smo sud komande područja jer drugoga nismo imali o ovome svemu dajte vaše mišljenje bilo kako bilo ubit ih se mora, a za ove koji se skriju treba će učinit sve da ih se uhvati jer to su kaporjuni. Narod je prilično na samu situaciju zadovoljan samo neznamo šta će bit nakon ovih streljanja jer se već narod za njih interesuje i pita kad će taj narodni sud djelovat’.

U pismu Ante Jurjević-Baja potvrđuje da su ‘ljudi u Dubrovniku ubijeni i bez optužbi, istraga i suđenja, samo na osnovi dojava partizanskih simpatizera’. Nevjerojatno, ali u pismo stoji i njegov zaključak –’bilo kako bilo, ubiti ih se mora’! Kao i da ih se otpremilo ‘što ovamo što onamo’.

Danas je istina o Daksi izašla na vidjelo, no teško se o njoj može nešto više vidjeti po medijima. I dalje je teško govoriti o pogubljenjima na Daksi, nevjerojatno ali istinito. Prije će se servirati još jednom film ‘Okupacija u 26 slika’ u kojoj se klasičnom zamjenom teze govori o zločinima u Dubrovniku, zločinima samo jedne strane.

Pogubljenja na Daksi i nesretna sudbina svećenika Pere Perice mučan je podsjetnik na sve godine šutnje o zločinima one druge strane!

Zdravo Djevo, Kraljice Hrvata

(autor: Petar Perica)

Zdravo, Djevo, svih milosti puna,

vječnog sunca ogrnu te sjaj.

Oko čela zvjezdana ti kruna,

ispod nogu stenje pakla zmaj.

Rajska Djevo, kraljice Hrvata,

naša Majko, naša zoro zlata,

odanih ti srca primi dar,

primi čiste ljubavi nam žar.

Blažena si, jerbo sva si čista,

zmijin dah ne okuži ti grud!

Zvijezda sreće i nama da blista,

noći grijeha mrak rasprši hud!

Rajska Djevo, kraljice Hrvata,

naša Majko, naša zoro zlata,

odanih ti srca primi dar,

primi čiste ljubavi nam žar.
0
NAKANA ASAP
napisao sonja johansson, Kolovoz 25, 2019

Klanjanje i blagoslov s Presvetim sakramentom
Za duhovna zvanja
Krist jednom stade na žalu
tražeć ljude za velika djela,
da love srca božanskom riječi.

O Bože zar si pozvao mene,
tvoje usne moje rekoše ime,
svoju lađu sada ostavljam žalu,
odsad idem kamo šalješ me ti.

Gospodine Isuse Kriste dobri pastiru svoje Crkve, klanjajući se večeras pred tobom
želimo te moliti za nova
svećenička i redovnička zvanja
u tvojoj Crkvi, našem narodu,
u našoj Nadbiskupiji i našoj župi.

Ti si sam rekao: Žetva je velika a radnika malo. Molite Gospodara žetve
da radnika pošalje u žetvu svoju.
Mi se odazivamo tvome pozivu
i večeras te ustrajno i sa živom vjerom molimo: pozovi mnoge mlade mladiće i djevojke,
muževe i žene
da te slijede u duhovnom pozivu.
Ulij u njih onu svoju žeđ za sveopćim otkupljenjem, da se nesebično stave u službu tebi.
Daj im da odazivajući se tvom svetom pozivu nastave tvoje spasiteljsko djelo na zemlji.

Imamo potrebu za tvojim svećenicima
koji će nam davati Kruh života,
koji će nam dijeliti tvoje oproštenje
i prosvjetljeni tvojom riječju
govoriti nam o tebi i pratiti naš rast u vjeri.

Potrebni su nam redovnici i redovnice
koji će po potpunom predanju tebi
svima nama pokazivati na vječne vrednote neba
i poticati nas na evanđeosku savršenost..

Pomozi onima kojima upravljaš svoj poziv
da ti se spremno odazovu i da sve ostave
kako bi te radosno slijedili i bili sretni.
Molimo te da to budu velikodušna zvanja, oduševljene mlade duše,
koje će željeti pripadati samo Bogu
vršeći svoje poslanje u Crkvi.

Ojačaj i učvrsti u ustrajnosti sve one
koji su ti se već odazvali
da u svome pozivu ostanu vjerni tebi
do svoga zadnjeg daha.

Učini naše obitelji mjestima žive vjere
da kršćanski očevi i majke budu otvoreni životu i
svojoj djeci ne priječe put prema duhovnom zvanju, već da im daju svoju roditeljsku podršku,
radosni zbog Božjeg pohoda njihovoj obitelji.

Pomozi svima nama
da mladima pružamo svjedočanstvo
uvjerenog kršćanskog života
i da podržavamo i pomažemo svim sredstvima
one koji razmišljaju da se posvete tebi.

Isuse, milosrdni,
Spasitelju i Bože naš,
pošalji radnike u žetvu svoju!
To te svim srcem molimo!

Ja sam siromašan čovjek,
moje blago su predanost tebi
i srce čisto da idem s tobom.

0
ASAP NAKANA
napisao SBC, Kolovoz 27, 2019
Sveta Moniko, uzorna majko Velikog Augustina, ti si ustrajno usmjeravala svoga zabludjelog sina: ne teškim prijetnjama, nego molitvenim vapajima u nebo. Posreduj za sve majke našega vremena, tako da znaju kako privući svoju djecu Bogu.
Nauči ih kako da ostanu bliske sa svojom djecom, čak i sa sinovima i kćerima koji su se odmetnuli i nažalost zabludjeli.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draga sveta Moniko koja si iskusila nevolje i kao supruga i kao majka, mnoge su žalosti probole tvoje srce tijekom tvoga života. Ipak, nisi očajavala ili izgubila vjeru. S povjerenjem, upornošću i dubokom vjerom svakodnevno si molila za obraćenje svoga voljenog muža Patricija i ljubljenog sina Augustina.
Izmoli mi tu istu snagu, strpljenje i povjerenje u Gospodina. Zagovaraj me, draga sveta Moniko, da Bog usliša moju molbu za (Ovdje spomeni svoju nakanu) i dadne mi milost da prihvatim Njegovu volju u svemu, po Isusu Kristu, Gospodinu našem, u jedinstvu Duha Svetoga, jedan Bog u vijeke vjekova. Amen.
Na koncu možete izmoliti i Litanije svete Monike
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!
Oče nebeski, Bože, smiluj nam se
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se.
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas.
Sveta Marijo bez grijeha začeta,
Sveti Josipe, glavaru Svete obitelji,
Sveta Moniko, primjeru kršćanskim ženama, moli za nas.
Sveta Moniko, koja si svojim primjerom i molitvom svoga muža obratila,
Sveta Moniko, uzoru bogobojaznih majki,
Sveta Moniko, uzoru bogobojaznih udovica,
Sveta Moniko, majko svetog Augustina,
Sveta Moniko, koja si toliko zbog lutanjâ svoga sina plakala,
Sveta Moniko, uistinu ustrajna u svojim molitvama za njegovo obraćenje,
Sveta Moniko, zaštito svoga izočnoga sina,
Sveta Moniko, kojoj je dana sigurnost da dijete tolikih suza neće propasti,
Sveta Moniko, kojoj je dana utjeha da svoga sina obraćena vidi,
Sveta Moniko, koja si sa svojim sinom o Bogu i vječnom životu razgovarati mogla,
Sveta Moniko, koja si u miru Božjem s molitvama svoga sina usnula,
Sveta Moniko, koja svoj zagovor majkama, koje mole i plaču poput tebe, ne možeš odbiti,
Sveta Moniko, koja si mnogim majkama u njihovim tjeskobama pomogla,
Sveta Moniko, zaštiti nevinost naše djece,
Sveta Moniko, isprosi zabludjeloj djeci milost da ne ostanu gluha na majčinske savjete i ne budu otvrdnula na njihovu bol,
Sveta Moniko, kršćanske majke Presvetoj Djevici, majci svih majki, preporuči,
Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se!
Pomolimo se!
Bože, smilovao si se suzama svete Monike i dao joj i više nego što je prosila. Njenom sinu Augustinu nisi samo milost obraćenja podario, nego si ga do vrhunca svetosti uzdigao. Daj nam preblagi Oče da za našu djecu takovim pouzdanjem i poniznošću molimo, da njihov spas i našu svetost zadobijemo. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
0
IVAN KRSTITELJ
napisao sonja johansson, Kolovoz 29, 2019
i ja sam se razocarala u takve ;https://www.youtube.com/watch?v=cI-PwhYFpdg ste znali da ima katolicki HOSPICE ?http://mariaregina.se ja sam antibrexit i zato bime x svi diljem svita mene IVANU
XXI. TJEDAN KROZ GODINU – ČETVRTAK
21. NKG – MUČENIŠTVO SV. IVANA KRSTITELJA, Spomendan

SLUŽBA ČITANJA

Sva četiri evanđelista izvješćuju o mučeništvu Ivana Krstitelja. Kralj Herod dao je Ivana pogubiti voljom Herodijade, žene svoga brata Filipa, s kojom je živio ne poštujući Božji zakon. Ivan se, kao Božji prorok, tome javno suprotstavio.

POZIVNIK

R. Otvori, Gospodine, usne moje.
O. I usta će moja navješćivati hvalu tvoju.

PSALAM 95 (94). Poziv na Božju hvalu
Bodrite jedni druge dan za danom dok još odjekuje ono ‘danas’ (Heb 3, 13).
(Umjesto Ps 95 (94) može se uzeti i Psalam 100 (99) ili Psalam 67 (66) ili Psalam 24 (23))

Antifona
Dođite, poklonimo se Jaganjcu Božjem,
komu je Ivan bio preteča u muci.

Dođite, kličimo Gospodinu, *
uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome!
Pred lice mu stupimo s hvalama, *
kličimo mu u pjesmama!(Ant.).

Jer Gospodin je Bog velik, *
Kralj velik nad svim bogovima.
U njegovoj su ruci zemaljske dubine, *
njegovi su vrhunci planina.
Njegovo je more, on ga je stvorio, *
i kopno koje načiniše ruke njegove: (Ant.).

Dođite, prignimo koljena i padnimo nice, *
poklonimo se Gospodinu koji nas stvori!
Jer on je Bog naš, *
a mi narod paše njegove, ovce što on ih čuva (Ant.).

O da danas glas mu poslušate: †
»Ne budite srca tvrda kao u Meribi, *
kao u dan Mase u pustinji
gdje me iskušavahu očevi vaši, *
iskušavahu, premda vidješe djela moja. (Ant.).

Četrdeset mi ljeta dodijavao naraštaj onaj, †
pa rekoh: Narod su nestalna srca, *
i ne proniču moje putove.
Tako se zakleh u svom gnjevu: *
Nikad neće ući u moj počinak!« (Ant.).

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, †
tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. (Ant.).


HIMAN

O zdravo, hitri Pretečo,
Blagovjesniče Istine,
Ti svjetiljka si Kristova
I evanđelist Svjetlosti.

Rođenjem si navijestio
Očekivanog Mesiju,
A krvlju svojom svjedočkom
Krst krvav mu označio.

I nevinu smrt Kristovu,
Što svijetu život povrati,
Gle, Krstitelj pretkazuje,
Darivajuć se radosno.

Udijeli, Oče milostiv,
Da Krstitelja slijedimo
I skupa s njime žanjemo
Nebeske dare Kristove. Amen.

0
SVJEDOCANSTVO
napisao sonja johansson, Kolovoz 29, 2019
0
IVAN KRSTITELJ
napisao sonja johansson, Kolovoz 29, 2019
Molitva sv. Ivanu Krstitelju
johntheBaptistProdorni vjesniče Božjega dolaska,
dođi u duhu i sili proročkoj i pokaži mi kako sveti Vladar skriven i moćan kraljuje.
Upozori me na moju pokvarenost i drsku himbu. Hitno se moram obratiti, bez odgode.
Moram se obratiti od svoje sebičnosti, od pogrešnih razornih zahtjeva prema drugima i prema sebi.
Odmah moram odustati od lažnih optužbi i prebacivanja krivnje, od nasilja nad drugima i nad samim sobom.
Polij me vodom obraćenja, operi s mene sve moje životno nezadovoljstvo.

Krstitelju sveti, čuvaj me od svakog lažnoga mesije.
Probudi u mojemu srcu svetu čežnju
i vodi me do Kristova Duha i njegove božanske vatre.
0
...
napisao sonja johansson, Kolovoz 30, 2019
Sveti Ivan vidio je ženu s krunom od dvanaest zvijezda, obučenu u sunce i s mjesecom pod nogama (usp. Otk 12,1). Ta je žena, prema tumačima, Presveta Djevica. Za sve one koji žele moliti ovu lijepu Gospinu molitvu onako kako ju je sastavio i molio sv. Ljudevit, evo prilike da je zajednički molimo uoči Gospina rođendana i blagdana – Male Gospe, od 30. kolovoza do 7. rujna.

Mala Gospina krunica na čast dvanaest povlastica Blažene Djevice Marije
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Hvalimo te, Djevice Marijo, sjećajući se čudesnih djela koje je Gospodin u Tebi učinio. Primi ove moje molitve, Presveta Djevice, daj mi snage protiv tvojih neprijatelja.

Apostolsko vjerovanje…Kruna svetosti

Oče naš…

1. Blažena Ti, Marijo, koja si u svome krilu nosila Gospodina i Stvoritelja svijeta! Ostajući Djevica svijetu si dala Stvoritelja. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

2. Blažena Ti, Djevice Sveta i Bezgrješna, ne znam kako dostojno slaviti tvoju veličinu, jer u krilu si nosila Onoga koga nebesa ne mogu obuhvatiti. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

3. Blažena Ti, o Marijo, sva si lijepa, nijedna mrlja grijeha ne zatamni Tvoj sjaj. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

4. Blažena Ti, o Marijo, tvoje kreposti su brojnije od zvijezda nebeskih. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

Slava Ocu…

Kruna moći

Oče naš…

1. Blažena si Ti, Marijo, Kraljice svijeta. Prati nas na putu prema vječnoj radosti. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

2. Blažena si Ti, Blagajnice Gospodnjih milosti. Učini nas dionicima tvojih darova. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

3. Blažena si Ti, Marijo, naša Posrednice. Pomozi nam da dublje susretnemo Boga. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

4. Blažena Ti, Marijo, Pobjednice nad đavlima i krivovjerjima. Ti budi naša Predvodnica. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

Slava Ocu…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kruna dobrote

Oče naš…

1. Blažena Ti, Marijo, utočište grješnika. Zagovaraj nas kod Gospodina. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

2. Blažena Ti, Majko sirotih. Nauči nas živjeti kao djeca Božja. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

3. Blažena Ti, Marijo, Izvore radosti. Vodi nas vječnoj sreći. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

4. Blažena Ti, Pomoćnice naša u životu i u smrti. Uzmi nas sa sobom u Kraljevstvo Božje. Raduj se, Djevice Marijo, raduj se u vijeke. Zdravo Marijo…

Slava Ocu…

Pomolimo se: Pozdravljam Te, Marijo, Kćeri Boga Oca, Majko Isusa Krista, Zaručnice Duha Svetoga, uzvišeni Hrame Presvetoga Trojstva. Prepoznajemo te kao našu Sestru, milinu čovječanstva, Majku punu ljubavi, nositeljicu Krista, našeg života, znak nade i utjehe, savršenu sliku Crkve. Učini nas samo jednim srcem i jednom dušom s Tobom, da naviještamo koliko je velik Gospodin i prepoznajemo s radošću Njegovu prisutnost u svijetu. Tebi, odabranoj od Boga, za jedinstveno poslanje u povijesti spasenja, posvećujemo same sebe, naše djelovanje i naš život. Utisni svoj pečat u naše duše, da ostanemo uvijek vjerni Bogu. Izlij na nas Svoju ljubav Majke, prati nas na putu života. Utaži našu glad kruhom Riječi i Euharistije, daj da doživimo Tvoju majčinsku skrb prema nama. Ne dopusti da beskorisne i prolazne brige priječe naše traženje Boga. Po djelu Duha Svetoga i Tvojoj vjernoj suradnji neka živi i raste u nama Krist Tvoj Sin da ostvarimo spasonosni Očev plan. Amen.
0
SV SHARBEL JOSIP
napisao sonja johansson, Rujan 01, 2019


Na dan pokopa bilo je više pljuskova kiše. Lijes su stavili u grob pun vode.

Čudesno ozdravljenje kod relikvija
Na dan smrti dogodilo se čudesno ozdravljenje kljastog mladića Sabe Tannusse. On je u pratnji svoje majke stigao u samostan Anaju upravo kad se proširila vijest o svečevoj smrti. Majka mladića je bila žalosna jer je smatrala da su došli prekasno: ne može preporučiti sina u molitvu i svečev blagoslov. Htjela se vratiti sa sinom. No mladić je ostao da vidi tijelo Božjeg sluge i da ga dotakne. Oko tri sata poslijepodne uspjelo je mladiću približiti se tijelu izloženom u kapeli. Šarbelovu ruku stavio je na svoja prsa i žarko molio. Mladić je osjetio kako je snaga prošla njegovim tijelom. Uspravio se, prohodao posve zdrav. Oko Šarbelova groba treperilo je svjetlo 45 dana i noći. Na grobu je bio poseban miris. Samo u prva tri mjeseca nakon smrti oca Šarbela zabilježeno je 350 ozdravljenja po njegovu zagovoru. Od tog čuda uslišanja se redaju ne na stotine i tisuće kod Šarbelova groba. Njegov grob posjećuju i časte ne samo kršćani već i muslimani.
svibnja 1926. u Patrijarhovu dvoru. Tada se zaključilo otvaranje informativnog procesa.Dva čudesna ozdravljenja
Do godine 1957. bilo je prijavljeno preko 1200 čudesnih intervencija zagovorom svetog Šarbela Maklufa. Uz onaj spomenuti na dan svečeve smrti, evo još dva poznata slučaja:

Dvadesetpetgodišnji Akel Josip Wakim je godine 1934. pao s bicikla. Posljedica je bila skraćeni zglob na lijevoj nozi. Liječio se kod europskih, američkih i arapskih liječnika. No bez uspjeha. U pratnji majke, brata i ujaka hodočastio je 4. svibnja 1940. u Anaju na grob sluge Božjega Šarbela Machlufa. Bolesnikova majka je dotaknula grob čudotvorca Šarbela, a zatim protrljala defektnu nogu svoga sina. Ostali su u usrdnoj molitvi oko pola sata. Nato su u kapelu ušli redovnici pjevajući pohvale u čast Majke Božje. Što se dogodilo tada svjedoči bolesni mladić: “U času ozdravljenja osjetio sam u koljenima nepoznatu silu, koja je prošla kroz koljeno. Digao sam se i bez ičije pomoći hodao.” O tom ozdravljenju postoji liječnička potvrda dr. Henna Riachia.

Redovnica Mirjam Abel, koja je 1929. sa 16 godina stupila u samostan u Bikfayi bila je zdrava do 1936. Od tada je bolovala na želudcu. Uzrok bolesti nije odmah ustanovljen. U ljeto 1936. pregledao ju je rendgenom egipatski stručnjak dr. Marajil i ustanovio čir na želudcu. Njegovo liječenje bilo je bez rezultata. Treći specijalist dr. Elias El Ba’aklini izvršio je operaciju poslije koje se sestra Mirjam osjećala još lošije. Od 1940. godine ostala je ležati nepokretna. Bolesnicu su otpratili 11. srpnja 1950. u samostan Anaju na grob Božjeg sluge Šarbela Machlufa. Ona je tada namočila rupčić u tekućinu koja je izlazila iz lijesa. Njime je doticala čitavo svoje tijelo i trenutačno ozdravila.

*Ovaj prikaz sveca i čudotvorca iz Libanona oca Šarbela Maklufa sastavljen je prema knjizi prof. dr. Ernesta Josepha Görlicha, Der Wundermönch vom Libanon: Das Leben des Heiligen Schaarbel Machluf, Christiana Verlag, Stein am Rhein, 4. Izdanje – 1991.

Izvor: Sveci.net
0
...
napisao sonja johansson, Rujan 04, 2019
AMEN ZLATNA KRUNICA na čast Presvetog Srca Isusova
Moli se na običnu Gospinu krunicu.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Napraviti znak križa
Slatko Srce mog Isusa, daj da Te ljubim sve to više.
Vječni Oče, prikazujem Ti predragocjenu Krv Isusa Krista, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i za potrebe svete Crkve.

Prva desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Slatko Srce Isusovo smiluj se nama i našoj braći koja lutaju.
Vječni Oče, prikazujem Ti... Druga desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Božansko Srce Isusovo, obrati grešnike, spasi umiruće, oslobodi svete duše u Čistilištu."
Vječni Oče, prikazujem Ti …

Treća desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Isuse umnoži nam vjeru, ufanje i ljubav.
Vječni Oče, prikazujem Ti …

Četvrta desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Slatko Srce Isusovo, smiluj se nerođenoj djeci.
Vječni Oče, prikazujem Ti. .. Peta desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Slatko Srce Isusovo, izliječi bolesne.
Vječni Oče, prikazujem Ti. .. Na kraju još: Očenaš..., Zdravo Marijo... i Slava Ocu... Izjave Papa o štovanju Srca Isusova:
Leon XIII: "Pobožnost Srcu Isusovu jest najsigurnija i najkorisnija duhovnost".
Pio XI: "To je sinteza cijelog kršćanstva".
Pio XII: "Štovanje Srca Isusova jest najkompletnija ispovijest kršćanske vjere".
Pavao VI: "Srce Isusovo jest uzvišeni oblik one prave pobožnosti, koja se traži za naše
vrijeme".Papa Ivan Pavao II: "U Presvetom Srcu Isusovu nalazimo sintezu svih otajstava naše vjere".


Just as a mother is proud of her children, so shall we be proud of each other without the least trace of jealousy. - St. Therese of Lisieux
0
MALA GOSPICA
napisao sonja johansson, Rujan 04, 2019
AMEN ZLATNA KRUNICA na čast Presvetog Srca Isusova
Moli se na običnu Gospinu krunicu.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Napraviti znak križa
Slatko Srce mog Isusa, daj da Te ljubim sve to više.
Vječni Oče, prikazujem Ti predragocjenu Krv Isusa Krista, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i za potrebe svete Crkve.

Prva desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Slatko Srce Isusovo smiluj se nama i našoj braći koja lutaju.
Vječni Oče, prikazujem Ti... Druga desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Božansko Srce Isusovo, obrati grešnike, spasi umiruće, oslobodi svete duše u Čistilištu."
Vječni Oče, prikazujem Ti …

Treća desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Isuse umnoži nam vjeru, ufanje i ljubav.
Vječni Oče, prikazujem Ti …

Četvrta desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Slatko Srce Isusovo, smiluj se nerođenoj djeci.
Vječni Oče, prikazujem Ti. .. Peta desetka
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome. 10 puta
Slatko Srce Isusovo, izliječi bolesne.
Vječni Oče, prikazujem Ti. .. Na kraju još: Očenaš..., Zdravo Marijo... i Slava Ocu... Izjave Papa o štovanju Srca Isusova:
Leon XIII: "Pobožnost Srcu Isusovu jest najsigurnija i najkorisnija duhovnost".
Pio XI: "To je sinteza cijelog kršćanstva".
Pio XII: "Štovanje Srca Isusova jest najkompletnija ispovijest kršćanske vjere".
Pavao VI: "Srce Isusovo jest uzvišeni oblik one prave pobožnosti, koja se traži za naše
vrijeme".Papa Ivan Pavao II: "U Presvetom Srcu Isusovu nalazimo sintezu svih otajstava naše vjere".


Just as a mother is proud of her children, so shall we be proud of each other without the least trace of jealousy. - St. Therese of Lisieux Otpjevni psalam:

Ps 52, 10-11

Pripjev:

Uzdam se u Božju dobrotu dovijeka.


Ko zelena maslina u Domu Božjemu
uzdam se u Božju dobrotu dovijeka.

Hvalit ću te svagda što si to učinio,
i slavit ću ime tvoje, jer je dobrostivo,
pred licem tvojih pobožnika.

Evanđelje:

Lk 4, 38-44


I drugim gradovima treba da navješćujem evanđelje jer za to sam poslan.


Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Usta Isus iz sinagoge i uđe u kuću Šimunovu. A Šimunovu je punicu mučila velika ognjica. I zamole ga za nju. On se nadvi nad nju, zaprijeti ognjici i ona je pusti. I odmah ustade i posluživaše im.
O zalazu sunca svi koji su imali bolesnike od raznih bolesti dovedoše ih k njemu. A on bi na svakoga od njih stavljao ruke i ozdravljao ih. A iz mnogih su izlazili i zlodusi vičući: »Ti si Sin Božji!« On im se prijetio i nije im dao govoriti jer su znali da je on Krist.
Kad osvanu dan, iziđe i pođe na samotno mjesto. I mnoštvo ga tražilo. Dođoše k njemu i zadržavahu ga da ne ode od njih. A on im reče: »I drugim gradovima treba da navješćujem evanđelje o kraljevstvu Božjem. Jer za to sam poslan.« I naučavaše po sinagogama judejskim.
Riječ Gospodnja.
0
SV BIRGITA
napisao SUZANA , Rujan 07, 2019
Blažena je Djevica Marija obećala milosti onima koji budu svakodnevno moliti i širili ovu pobožnost. Pobožnost je odobrila Sveta kongregacija za širenje vjere i papa Klement XII., a nalazi se u knjižici “Objave” sv. Brigite.

Gospa je otkrila sv. Brigiti: “Tražila sam diljem Zemlje, žali li tko mene i meditira li nad mojim žalostima, ali sam našla jako rijetke. Moja kćeri, premda sam zaboravljena od mnogih, barem me ti nemoj zaboraviti, meditiraj nad mojim žalostima i širi ih gdje god možeš.”

Ovo je sedam obećanja koje je Marija dala svetoj Brigiti, za one koji je svakodnevno časte kroz razmatranje njezinih suza i boli, popraćenima molitvom Zdravomarijo:

1. Podarit ću mir njihovim obiteljima.

2. Dobit će prosvjetljenje o Božjim otajstvima.

3. Tješit ću ih u njihovim bolima i pratit ću ih u njihovu radu.

4. Dat ću im koliko god traže, dokle god to nije u suprotnosti s predivnom voljom mog Božanskog Sina ili s posvećenjem njihovih duša.

5. Branit ću ih u njihovim duhovnim bitkama s paklenim neprijateljem i štitit ću ih u svakom trenutku njihova života.

6. Vidljivo ću im pomoći u trenutku njihove smrti; vidjet će lice svoje Majke.

7. Pribavila sam od svoga Božanskog Sina milost da oni koji šire ovu pobožnost mojim suzama i bolima budu uzeti ravno iz ovog zemaljskog života u vječnu sreću jer će svi njihovi grijesi biti oprošteni, a moj će im Sin biti vječna utjeha i radost.Pobožnost u čast sedam Marijinih žalosti


Citati iz Evanđelja nisu obavezni dio pobožnosti, već služe za lakše razmatranje.1. Šimunovo proroštvo: “Mač boli probost će tvoju dušu”(Lk 2,35)
Zdravo Marijo…

2. Bijeg u Egipat: “Uzmi dijete i majku njegovu, pa bježi u Egipat” (Mt 2,13)
Zdravo Marijo…

3. Traženje Isusa u hramu: “Dijete moje, zašto si nam to učinio? Otac i ja s bolom smo te tražili” (Lk 2, 4smilies/cool.gif
Zdravo Marijo…

4. Marija susreće Isusa na Križnom putu: “Za njim je išlo mnoštvo žena, koje plakahu i naricahu za njim” (Lk 23,27)
Zdravo Marijo…

5. Marija pod Križem: “Kod Isusova križa stajale su njegova majka i sestra njegove majke”(Iv 19,25)
Zdravo Marijo…

6. Polaganje mrtvog Isusova tijela u krilo njegove majke: “Gledat će onoga koga su proboli”(Iv 19,37)
Zdravo Marijo…

7. Pogreb Isusov, te Marijine suze i samoća: “Žene koje bijahu došle s Isusom iz Galileje pratile su to, vidjele grob i kako bijaše položeno Isusovo tijelo”(Lk 23,55)
Zdravo Marijo…
0
...
napisao sonja johansson, Rujan 07, 2019
MOLITVE DUHU SVETOMU


HIMAN DUHU SVETOM


O dođi, Stvorče, Duše Svet,
Pohodi duše vjernika,
Poteci višnjom milosti
U grudi štono stvori ih!
Ti nazivaš se Tješitelj,
Blagodat Boga svevišnjeg,
Studenac živi, ljubav, plam
I pomazanje duhovno.
Darova sedam razdaješ
Ti prste desne Očeve,
Od vječnog Oca obećan,
Ti puniš usta besjedom.
Zapali svjetlo u srcu,
Zadahni dušu ljubavlju,
U nemoćima tjelesnim
Potkrepljuj nas bez prestanka!
Dušmana od nas otjeraj
I postojani mir nam daj,
Ispred nas idi, vodi nas,
Da svakog zla se klonimo!
Daj Oca da upoznamo
I Krista Sina njegova
I u te, Duha njihova
Da vjerujemo sveudilj!
Sva slava Ocu vječnomu
I uskrslomu Sinu mu
Sa Tješiteljem Presvetim
Nek bude sad i uvijeke! Amen!


MOLITVA BL. KARDINALA ALOJZIJA STEPINCA ZA SEDAM DAROVA DUHA SVETOGA
Duše Sveti, Tješitelju, dođi u srca naša sa svojom milošću i svetom ljubavi i daj nam dar mudrosti da sa slašću razmatramo Božje istine i da nam Bog bude jedino mjerilo u prosuđivanju svih božanskih i ljudskih stvari.
Daj nam dar razuma da što dublje zaronimo duhom svojim u otajstva svete vjere koliko je to u ovom zemaljskom životu moguće.
Daj nam dar savjeta da se uklanjamo zasjedama đavla i svijeta, a u dvojbi da uvijek prigrlimo što je većma na slavu Božju i za naše spasenje.
Daj nam dar jakosti da osobitom odlučnošću svladavamo sve napasti i ostale zapreke u duhovnom životu.
Daj nam dar znanja da pravo spoznamo što i kako treba da vjerujemo i da ne odemo stranputicom u duhovnom životu.
Daj nam dar pobožnosti da Bogu, svetima i službenicima Crkve dužno štovanje i čast iskazujemo, a nevoljnima za ljubav Božju u pomoć pritječemo!
Daj nam dar straha Božjega da se čuvamo grijeha bojeći se uvrijediti Boga iz sinovskog poštovanja prema Božjem Veličanstvu. Amen.

MOLITVA BL. KARDINALA ALOJZIJA STEPINCA ZA BOGOSLOVSKE KREPOSTI
Duše Sveti, Tješitelju, ispuni naša srca svojom milošću i svetom ljubavlju i daj nam krepost vjere, da milošću Božjom čvrsto držimo istinitim sve što je Bog objavio i što nam po svojoj Crkvi predlaže vjerovati, ne zato što bismo naravnim razumom spoznali istinitost objavljenog, već zato što nam je to objavio Bog, koji ne može ni prevariti ni prevaren biti.
Daj nam krepost ufanja da bismo po zaslugama Isusa Krista i dobroti, svemogućnosti i vjernosti Božjoj uzmogli očekivati vječni život i sve potrebne milosti što ih je Bog obećao onima koji čine dobro.
Daj nam krepost ljubavi da iznad svega ljubimo Boga zbog njega samog, a bližnjeg i sebe poradi Boga. Amen.

***
Duše Sveti, nadahni me.
Ljubavi Božja, sažeži me.
Na pravi put povedi me.
Marijo, Majko moja, pogledaj me.
S Isusom, blagoslovi me.
Od svakog zla, od svake obmane,
od svake pogibelji, sačuvajte me.
Bl. Mariam iz Betlehema


DOĐI DUŠE PRESVETI

Dođi, Duše Presveti,
Sa neba nas posjeti
Zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih,
Djelitelju dara svih,
Dođi srca svjetlosti.

Tješitelju tako blag,
Ti nebeski goste drag,
Pun miline, hlade tih.

Umornima odmore,
U vrućini lahore,
Razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog,
Sjaj u srcu puka svog,
Napuni nam dušu svu.

Bez božanstva tvojega
Čovjek je bez ičega,
Tone sav u crnom zlu.

Nečiste nas umivaj,
Suha srca zalivaj,
Vidaj rane ranjenim.

Mekšaj ćudi kamene,
Zagrij grudi ledene,
Ne daj nama putem zlim.

Svim što vjeru imaju,
Što se u te ufaju,
Sedam svojih dara daj.

Daj nam krepost zaslužnu,
I smrt lijepu, blaženu,
Daj vjekovit svima raj.
Amen. Aleluja.
0
SRETAN RODENDAN MICA GOSPA
napisao sonja marija johansson, Rujan 08, 2019
KRUNICA PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE
UVODNE MOLITVE


† U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.


Himan
Predragocjena Krvi Isusa Krista
Predragocjena Krvi Isusa Krista
Predragocjena Krvi Isusa Krista
Predragocjena Krvi Isusa Krista,
spasi svijetZaziv Duha Svetoga
Dođi, Duše Sveti, napuni srca Svojih vjernih i zapali u njima vatru Svoje ljubavi. Pošalji Duha svojega i postat će. I obnovit ćeš lice zemlje.
R. Pomolimo se!
O. O Bože, koji si svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da po istom Duhu što je pravo mislimo i Njegovoj se utjesi vazda radujemo, po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Apostolsko vjerovanje
Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,


Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga,
Gospodina našega,
koji je začet po Duhu Svetom,
rođen od Marije Djevice,
mučen pod Poncijem Pilatom,
raspet umro i pokopan;
sašao nad pakao,
treći dan uskrsnuo od mrtvih;
uzašao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemogućega;
odonud će doći suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga,
svetu Crkvu katoličku,
općinstvo svetih,
oproštenje grijeha,
uskrsnuće tijela ,
i život vječni. Amen.
***(prigni glavu)***
Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje zaštiti nas sada i zauvijek. Amen
R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista
O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova
Oče naš... (na bijelo zrno)
Zdravo Marijo... (na tri zrna)
Slava Ocu... (1x)
***(prigni glavu)***
Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje zaštiti nas sada i zauvijek. Amen

PRVO OTAJSTVO
Pribijanje Desne Ruke našeg Gospodina Isusa
***(stanka za razmatranje)***
Molitva:
Po Predragocjenoj Rani Tvoje Desne Ruke i po boli od čavla koji je probio Tvoju Desnu Ruku, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila, spasi grešnike cijelog svijeta i obrati mnogo duša. Amen
R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista
O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova
Oče naš... Zdravo Marijo... (oboje na bijelom zrncu)
R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (na 12 crvenih zrna)
O. Spasi nas i cijeli svijet
Slava Ocu...
***(prigni glavu)***
Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje zaštiti nas sada i zauvijek. Amen

DRUGO OTAJSTVO
Pribijanje Lijeve Ruke našeg Gospodina Isusa
***(stanka za razmatranje)***
Molitva:
Po Predragocjenoj Rani Tvoje Lijeve Ruke i po boli od čavla koji je probio Tvoju Lijevu Ruku, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila spasi duše u Čistilištu i zaštiti umiruće od napada paklenskih duhova. Amen R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista
O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova
Oče naš... Zdravo Marijo... (oboje na bijelom zrncu)
R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (na 12 crvenih zrna)
O. Spasi nas i cijeli svijet
Slava Ocu...
***(prigni glavu)***
Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje zaštiti nas sada i zauvijek. Amen

TREĆE OTAJSTVO
Probijanje Desne Noge našega Gospodina Isusa
***(stanka za razmatranje)***
Molitva:
Po Predragocjenoj Rani Tvoje Desne Noge i po boli od čavla koji je probio Tvoju Desnu Nogu, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila, pokrije temelj Katoličke crkve protiv planova okultnog kraljevstva i zlih ljudi. Amen R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista
O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova
Oče naš... Zdravo Marijo... (oboje na bijelom zrncu)
R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (na 12 crvenih zrna)
O. Spasi nas i cijeli svijet
Slava Ocu...
***(prigni glavu)***
Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje zaštiti nas sada i zauvijek. Amen

ČETVRTO OTAJSTVO
Probijanje Lijeve Noge našega Gospodina Isusa
***(stanka za razmatranje)***
Molitva:
Po Predragocjenoj Rani Tvoje Lijeve Noge i po boli od čavla koji je probio Tvoju Lijevu Nogu, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila zaštiti nas na svim našim putovima protiv planova i napada zlih duhova i njihovih slugu. Amen R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista
O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova
Oče naš... Zdravo Marijo... (oboje na bijelom zrncu)
R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (na 12 crvenih zrna)
O. Spasi nas i cijeli svijet
Slava Ocu...
***(prigni glavu)***
Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje zaštiti nas sada i zauvijek. Amen


0
MALA GOSPICA SRETAN RODENDAN
napisao sonja marija johansson, Rujan 08, 2019
Blagoslovi muškarce i žene koji se, unatoč ekstremnoj potrebi i umoru, ali s iskrenošću srca, na različite načine trude kako bi učinili život humanijim od začeća do zadnjeg trenutka zemaljskog iskustva. Na kraju Te molimo, Gospodine, da povećaš našu vjeru: pomozi nam da s više uvjerenja vjerujemo da nas obveza prihvaćanja i štićenja života na zemlji poziva na onostrani život, na život u izobilju i bez kraja, kojeg si nam Ti obećao.“ Izvor: https://book.hr/mala-srca-isusa-kralja-ljubavi/ https://www.youtube.com/watch?v=B0_vf2yUAHk
0
...
napisao sonja marija johansson, Rujan 09, 2019
TRINAEST UTORAKA U ČAST SVETOG ANTEPobožnost trinaest utoraka redovito se obavlja zajednički kao duhovna priprava za blagdan svetog Ante. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi Sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utoraka je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma Antina preminuća – odakle i nabrajanje trinaest milosti u poznatoj pjesmi “Ak’ čudesa tražiš” što ih Bog dijeli vjernicima po njegovu zagovoru.

Svakoga se utorka prije razmatranja moli sljedeća

Uvodna molitva

Bože, dobri i milosrdni Oče, zahvaljujemo ti što neprestance obnavljaš i oživljavaš svoju Crkvu po njezinim svecima i sveticama. Oni su savršeno nasljedovali Krista, ostvarili u sebi uskrsnu tajnu tvoga Sina i sada su, u nebeskoj slavi, naši uzori i naši zagovornici. Tvoji sveti očituju koliko su različiti i bogati darovi tvoga Duha ljubavi.

Posebno ti zahvaljujemo što si nam u svetom Anti Padovanskom dao izvanrednog učitelja evanđeoske istine i trajnog posrednika svojih milosti.

Jačaj nas da možemo nasljedovati primjer svetog Ante i svih tvojih svetih kako bismo nakon zemaljskog života zajedno s njima postali dionicima tvoje vječne slave. Amen.

Ak’ čudesa tražiš
(Si quaeris)

Ak’ čudesa tražiš, gle:
smrt i bludnja, nevolje,
vrag i guba nestaju,
zdrave bolesnici.

More, lanci uzmiču.
Uda, stvari propale,
mole i dobivaju
mladi pa i starci.

Iščezava pogibelj,
prestaju i potrebe
neka kaže tko to zna,
pa i Padovanci.

More, lanci …

Slava Ocu i Sinu,
slava Duhu Svetome.

More, lanci …

R. Moli za nas, blaženi Anto.
O. Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se.

Crkvu tvoju, Bože, neka razveseli zavjetni spomen blaženog Ante, priznavatelja tvoga i naučitelja, da se uvijek utvrđuje duhovnom pomoću i bude dostojna uživati radost vječnu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Poslije gornje pjesme i molitve, utorkom pri javnoj pobožnosti, može se moliti krunica na čast svecu, a onda Molitva za svaki utorak. Nakon toga obično se slavi sveta misa pod kojom se drži i propovijed.

Molitva za svaki utorak

Sveti Anto, veliki sveče i čudotvorče, s vjerom i nadom utječemo se tebi i tvome svetom zagovoru kod Boga. Svojim vjernim nasljedovanjem Isusa Krista, svojom pokorom, čistoćom, pravednošću, poniznošću, ljubavlju i drugim kršćanskim krepostima, svojom izvanrednom svetošću, zaslužio si vječnu slavu kod Boga i ljudi. Time si i nama pokazao put i primjer kako ćemo nasljedovati svoga Spasitelja Isusa Krista.

0
...
napisao sonja marija johansson, Rujan 09, 2019
ni ytorak ali ja ih molim sve ca BOG mi pokazuje jer sam desperatna u nuzi radi verbalnoga zloduha MOJE obitelji koju nisam vidila nikako vec 5 godina kada me putaju sam tako zalostvena jako mi nedostaju ................ali samo BOG more intervernirati.....
0
...
napisao suzana, Rujan 09, 2019
Zaštićujte sebe i svoju obitelj, molite ove molitve svaki dan i ne bojte se

Zaštićujte sebe i svoju obitelj, molite ove molitve svaki dan i ne bojte se, kad je Bog uz vas, tko može protiv vas!
ZAŠTITNA MOLITVA PO PREDRAGOCIJENOJ KRVI ISUSOVOJ
Gospodine Isuse, s vjerom u tvoje zasluge, zazivam Tvoju presvetu Krv i prelijevam je preko sebe i svoje obitelji (imena.....) Prelij me od vrha glave do tabana mojih nogu. Proglašavam potpunu slobodu svoga života i svoje obitelji. Gospodine Isuse, čuvaj me danas od zloga, grijeha, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame, straha od ljudi, mučnina, bolesti, sumnja, srdžbe i svih nesreća i od svega što nije Tvoje Kraljevstvo. Ispuni me, Gospodine Isuse, darom svoga Svetog Duha i daj mi dar mudrosti, znanja, vjere, razumijevanja i razlikovanja duhova, tako da danas živim u milosti tvoje prisutnosti i djelujem tako da ispunim Tvoju volju u svom životu. Slavim Te, Isuse,
0
...
napisao sonja marija johansson, Rujan 10, 2019
11. RUJNA - Sveti IVAN GABRIEL PERBOYRE, misionar prezbiter i mucenik (1802.-1840.)

Nista se ne dogadja slucajno: ni zivot, ni smrt, ni zvanje.
Ivan (Jean) Gabriel Perboyre rodjen je u Montgestyu, blizu Charosa, u juznoj Francuskoj, 6. sijecnja 1802.g.
Trojica njegove brace bili su misionari sv. Vinka, a dvije sestre su bile "kceri milosrdja". Takvo okruzenje istinske i duboke vjere, jednostavnih i zdravih vrijednosti,
0
...
napisao sonja marija johansson, Rujan 10, 2019
Moj Bozanski Spasitelju,
preobrazi me u Sebe.
Ucini da moje ruke
budu Isusove ruke.
Dopusti da svaki dio moga tijela
sluzi Tebi
i slavi Tebe.

Iznad svega,
preobrazi moju dusu i sve njezine moci
tako da moje sjecanje, volja i naklonost
budu sjecanje, volja i naklonost
prema Isusu.

Molim Te,
unisti u meni sve sto nije od Tebe.
Dopusti da zivim u Tebi, po Tebi i za Tebe,
tako da mogu reci zajedno sa Sv. Pavlom,
"Zivim, ali ne vise ja nego Krist u meni".

Opis jedne duše u čistilištu što se javila jednom svećeniku

Jedan je svećenik išao kroz šumu, gdje čuje teško zapomaganje. Svećenik je dalje išao, no taj glas je i dalje zapomagao: ‘Dragi gospodine, čekaj u ime Božje dok tebi dođem.’ Svećenik je razmišljao da li da stane ili da ide dalje, ali se ipak odluči stati. On je zapita tko je i što želi, a ona reče: ‘Ja sam siromašna duša, koja bi se vječno izgubila, ali sam svaki dan za svoga života jednu molitvu molila. Ali je nisam nikome dala da je i drugi mole. I ne bi došla u čistilište u kome jesam da sam ju proširila. Koji čovjek ovu molitvu moli za jednu dušu u čistilištu, taj je potpuno izbavi.’ Pa zamoli svećenika da napiše tu molitvu i za nju izmoli. I tako je svećenik napiše kako mu duša reče. Ova molitva nosi u sebi velika oproštenja (oproste).

MOLITVA

O, Ti moj preljubljeni, preslatki gospodine Isuse Kriste! Stavljam se u tvoje svete ruke za svu vječnost i u srce velikoga dobra Presvetog Trojstva. Prikazujem se u duboke rane tvoga presvetog tijela. Tvoje Presveto, prenježno tijelo, hranilo me. Tvoja najuzvišenija predragocjena krv, strah i krvave kapljice, oprale me od svih mojih grijeha i strasti. O moj Gospodine i Bože, tvoj gorki strah i stisku prikazujem tvome Nebeskom Ocu za oproštenje svih mojih grijeha i dugova. Tvoji tvrdi udarci, molili za mene. Tvoje bolno bičevanje obuhvatilo me, tvoje nepravedno suđenje, duboke rane, velike boli, uzdahe, prikazujem Tvojem Nebeskom Ocu za sve svoje propuste.

Tvoja velika ljubav zadovoljila za mene kod njegove pravednosti i kod tebe. O nedužni Isuse, tvoja smrtna osuda bila meni oproštenje svih mojih grijeha i strasti. Tvoji sveti koraci vodili me putu Tvoje božanske pravednosti. Tvoje otkrivanje, pokrilo me od svih mojih vidljivih i nevidljivih neprijatelja. Tvoje probodene, probušene svete ruke i noge izliječile me od svih mojih grijeha. O, Gospodine, položi me u tvojih pet svetih rana. Ne zaboravi moju siromašnu dušu, za koju si ti na drvu križa veoma bolno trpio. Od tih i svih ostalih bolnih mučenja. Izmiri me sa svojom pravednosti. Tvoja sveta i gorka smrt čuvala me i održala moju dušu u vječnosti. Tvoja presveta snaga i božanska moć tjerala i otklanjala od mene sve zlo, tjelesnu i duševnu. O preslatke rane! Pomilujte me i blagoslovite me vječno, ne ostavite me u mojoj tvrdoj smrtnoj nevolji, zaštitite me od napadaja paklenog neprijatelja.

Ti presveta krvi Isusa Krista! Otkloni u tom času moje grijehe pred tvojim nebeskim Ocem! Ti jedina utjeha moga srca, koji si me sa tvojom predragocjenom krvi tako skupo otkupio, molim te uči me umirati svim mojim grijesima i dovedi me k tebi i tvojim svetima, mene i sve prijatelje, posebno duše mojih roditelja, braće i sestara i dobročinitelja, kao i duše svih pokojnih kršćana. Preporučam ih u Tvoje presveto srce i tvoje beskrajnom milosrđe i u moć i blagoslov tvojih gorkih boli i umiranja danas i u svu vječnost. O vječno božanstvo, o pravo čovještvo. O presveto Trojstvo! Sačuvaj me ovdje i u ovo vrijeme kako me ti hoćeš imati po svojoj božanskoj volji i dopadnosti u vječnom veselju i radosti. O moćni Bože, o neumrli Bože, smiluj se svima nama! Amen.
0
SRETAN BLAGDAN ZELIM
napisao sonja marija johansson, Rujan 14, 2019
14. RUJNA - UZVISENJE SVETOGA KRIZA, Blagdan

Danas, 14. rujna, Katolicka Crkva slavi blagdan Uzvisenja Svetoga Kriza, slavnoga Kriza.
Kriz je mjesto Kristove pobjede. Na njemu je Bozji Sin osudio "kneza ovoga svijeta", i razotkrio zlocu grijeha. Sa svoga Kriza privukao je k Sebi sve grjesnike (Iv 12,32), i objavio ljubav Boga Oca koji Ga je poslao. Izdisuci na njemu prinosi zrtvu po kojoj je oduzeo grijeh svijeta i zahvalio Svom Ocu sa svime koje spasava.
Dana 14. rujna 335.g., posvecena je bazilika Uskrsnuca, koju je sagradio car Konstantin blizu mjesta raspeca. Od IV. st. krscani Istoka svecano slave Blagdan u cast Spasiteljeva Kriza.
Prema drevnoj krscanskoj predaji Kristov je kriz u Jeruzalemu na cudesan nacin pronasla pobozna carica Jelena, majka Konstantina Velikoga (IV.st.) Na taj spomen ustanovljen je ovaj blagdan.
Sv. Andrija Kretski pise: "Blagdan kriza slavimo, i s Raspetim bivamo uzdignuti u uzviseno, da bismo - ostavivsi dolje zemlju s grijehom - stekli ono visnje".

0
sretan blagdan zelim
napisao sonja marija johansson, Rujan 14, 2019
14. RUJNA - UZVISENJE SVETOGA KRIZA, Blagdan

Danas, 14. rujna, Katolicka Crkva slavi blagdan Uzvisenja Svetoga Kriza, slavnoga Kriza.
Kriz je mjesto Kristove pobjede. Na njemu je Bozji Sin osudio "kneza ovoga svijeta", i razotkrio zlocu grijeha. Sa svoga Kriza privukao je k Sebi sve grjesnike (Iv 12,32), i objavio ljubav Boga Oca koji Ga je poslao. Izdisuci na njemu prinosi zrtvu po kojoj je oduzeo grijeh svijeta i zahvalio Svom Ocu sa svime koje spasava.
Dana 14. rujna 335.g., posvecena je bazilika Uskrsnuca, koju je sagradio car Konstantin blizu mjesta raspeca. Od IV. st. krscani Istoka svecano slave Blagdan u cast Spasiteljeva Kriza.
Prema drevnoj krscanskoj predaji Kristov je kriz u Jeruzalemu na cudesan nacin pronasla pobozna carica Jelena, majka Konstantina Velikoga (IV.st.) Na taj spomen ustanovljen je ovaj blagdan.
Sv. Andrija Kretski pise: "Blagdan kriza slavimo, i s Raspetim bivamo uzdignuti u uzviseno, da bismo - ostavivsi dolje zemlju s grijehom - stekli ono visnje".

Kriz je mjesto pobjede, a ne poraza. Kriz je izvor zivota, a ne smrti. Kriz nije samo simbol, sveti znak, Kriz je zivot. Iz kriza izvire zivot kako za Krista, tako i za svakog covjeka. Kriz postaje izvor najvece ljubavi, kad je iz ljubavi prihvacen. Tada je to blagoslov za covjeka i za svijet. Kad ga odbacujemo i ne prihvacamo, satire nas i nije blagoslov, nego prokletstvo.
Pred patnjom je najbolje sutjeti, jer ne razumijemo kriz ni one koji su na njemu. Isus nije dosao ukinuti patnju i bol ove zemlje, nego je dosao pokazati kako se prihvaca i kako se pati: smireno i predano, iz ljubavi prema Bogu, za covjeka. Kriz je dokaz najvece ljubavi: "Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorodjenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima zivot vjecni" (Iv 3,16).

Mnogima se cini tvrda ova rijec: "Odreci se sebe, uzmi svoj kriz i slijedi Isusa"(Mt 16,24). Ali mnogo ce im teze slusati ovu zadnju rijec: "Odlazite od mene, prokleti u oganj vjecni" (Mt 25.41). Jer, koji sada rado slusaju i slijede rijec o krizu, nece se tada preplasiti, kad budu slusali vjecnu osudu. Ovaj ce znak Kriza biti na Nebu, kad Gospodin dodje suditi. Tada ce svi sljedbenici Kriza, koji su u zivotu postali slicni Raspetomu, pristupiti Kristu Sucu s velikim pouzdanjem.
Sto se dakle, bojis uzeti kriz, po kojem se ide u Kraljevstvo? U Krizu je obilje visnje slasti, u krizu je snaga srca, u krizu je radost duha, u krizu je sva krepost, u krizu je savrsena svetost. Nema dusi spasenja, niti ufanja u vjecni zivot osim u krizu. Uzmi, dakle, kriz svoj i slijedi Isusa, pa ces uci u zivot vjecni! On je prvi posao noseci svoj Kriz i umro je za tebe-mene na Krizu, da i mi svoj kriz nosimo i da zazelimo umrijeti na Krizu.
I kad ti je tesko, sjeti se da je Isus prvi patio. Sjeti se da je kupio tvoje grijehe i vec te je spasio. Nemoj to zaboraviti kada sagrijesis, misleci da ti nece oprostiti, kada ti je na Krizu otkupio i taj grijeh. Oprostio ti je prije nego si sagrijesio. Zato ponizno klekni pred Taj uzviseni Znak, jer na njemu je Zivi Bog.
Naslovnik crkve u Sisku.

0
MOLIM NAKANU ZA SVE NAS ?
napisao sonja marija johansson, Rujan 14, 2019
DEVETNICA SVETOM PADRE PIJU IZ PIETRELCINE
Podijelite ovo s prijateljima!


Ova devetnica može se moliti devet uzastopnih dana, počevši od 14. rujna ili bilo kojega drugog dana u godini. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti sv. Padre Piju, za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Jedini traženi uvjet kako bi ova devetnica bila “važeća” jest da se moli bez prestanka devet uzastopnih dana. (Ako se jedan dan preskoči, potrebno ju je započeti iznova; ne zbog toga što je riječ o magijskoj formuli, nego kako bismo se vježbali u postojanosti i vjernosti u molitvi.)

MALI SAVJET
Kako uči sveta majka Crkva, duhovni život i vježbe pobožnosti usko su povezani sa sakramentalnim životom te su to učinkovitije i plodonosnije što više odgovaraju milosti Gospodnjoj. Stoga je za vrijeme devetnice poželjno primiti sakrament pomirenja i pokore (ispovjediti se) kako bi se od Boga zadobilo oproštenje vlastitih grijeha: poželjno je i svakodnevno sudjelovanje u svetoj misi (ako je moguće) i primanje svete pričesti, izvora i vrhunca svega kršćanskog života.

Devetnica sv. Padre Piju doista je vrlo učinkovita ako se čvrsto vjeruje. Moli se kako bismo nadišli trenutke trpljenja, bolesti, tjeskobe, moralne propasti, obiteljskih nesreća; kako bismo bili prosvijetljeni u najtežim odlukama koje treba donijeti; kako bismo bilo ozdravljeni, utješeni te kako bismo mogli zatražiti pomoć u velikim i malim poteškoćama svakoga dana; ali također se moliti kako bismo zahvalili za neizmjerne milosti koje neprestano primamo od Gospodina.Padre pio

Devetnica svetom Padre Piju iz PietrelcineSvaku devednicu dobro je započeti ovako:U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Bože u pomoć mi priteci.

Gospodine, pohiti da mi pomogneš.

Slava Ocu…O dođi Stvorče, Duše Svet, pohodi duše vjernika,

poteci višnjom milosti u grudi štono stvori ih.

Ti nazivaš se Tješitelj, blagodat Boga svevišnjeg,
studenac živi, ljubav, plam i pomazanje duhovno.

Darova sedam razdaješ, ti, prste desne Očeve,
od vječnog Oca obećan, ti puniš usta besjedom.

Zapali svjetlo u srcu, zadahni dušu ljubavlju,
u nemoćima tjelesnim potkrepljuj nas bez prestanka.

Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj,
ispred nas idi vodi nas, da svakog zla se klonimo.

Daj Oca da upoznamo i Krista sina njegova,
i u te Duha njihova da vjerujemo sveudilj.

Sva slava Ocu vječnomu i uskrslomu Sinu mu,
sa tješiteljem Presvetim nek bude sad i uvijeke. Amen.

Pošalji Duha svojega i postat će. (Aleluja)
I obnovit ćeš lice zemlje. (Aleluja)
Pomolimo se. Bože, koji si Svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što je pravo mislimo i njegovoj se utjehi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.VJEROVANJE

PRVI DAN
Oče Pio iz Pietrelcine, voljeni oče, ti si s ljubavlju nosio na svom tijelu vidljive rane našega Gospodina Isusa Krista. Nosio si Križ za cijelo čovječanstvo. U trpljenu tjelesne i duševne boli koja je neprekidno mučila tvoje tijelo i dušu, postao si mučenikom ljubavi za sve ljude. Molimo te da posreduješ kod našega Svemogućeg Oca da smognemo hrabrosti prihvatiti sve velike i male križeve života koji pretvaraju osobnu patnju u istinski put k vječnom životu.
Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…Molitva svetom Padre Piju
Sveti Padre Pio, koji si toliko ljubio rane Kristove, da si ih i sam nosio na svome tijelu. Tebe koji si svoj život posvetio naviještenju i slavljenju Muke i Ljubavi Kristove molim, da mi budeš zaštitnik i zagovornik pred Isusovim Presvetim Licem.
Molim te, izmoli mi;

dar povjerenja u božju Ljubav– dar pouzdanja u božju Providnost
dar predanja u božju Volju
Osobito, Padre Pio, izmoli za mene milost ….(recite svoje nakane) koju toliko želim, kako bih bio suobličen Božjoj volji, kako bih donosio plodove ljubavi, milosrđa, mira; kako bih se oslobodio egoizma; kako bih postao suradnikom Božjim.Bože, koji si blaženom Piju, svećeniku, dao milost da na čudesan način bude dionik trpljenja tvoga Sina, udijeli nama da se, po njegovu zagovoru, suobličimo Isusovom smrti, kako bismo dospjeli do slave uskrsnuća. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, koji s Tobom živi i kraljuje u sve vijeke vjekova. Amen0
N N
napisao sonja marija johansson, Rujan 18, 2019

Nikolina Nakić

VELIKA PROTESTANTSKA ZABLUDA:"Jedan je posrednik"
Sigurna sam da ste u brojnim raspravama naišli na protestante koji su vam citirali ovaj redak iz Biblije:"Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus"(1 Tim 2,5)
Ovime vas zapravo žele uvjeriti da vam za vjeru nije potreban nikakav posrednik nego sam Isus - za spasenje vam ne treba Crkva, ne trebaju svećenici,ne treba Marija, ne treba zagovor svetaca- samo vjera u Isusa je ta koja spašava.
Kao i bezbroj puta dotad, bezočno su istrgnuli citat iz konteksta i prilagodili ga svojim idejama.
Pun citat:
"Dakle, preporučujem prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice za sve ljude, za kraljeve i sve koji su na vlasti, da provodimo miran i spokojan život u svoj bogoljubnosti i ozbiljnosti.To je dobro i ugodno pred Spasiteljem našim Bogom, koji hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznaje istine. Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek- Krist Isus- koji sebe samoga dade kao otkup za sve"(2,1-5)
Potkopavaju li dakle sveci posredništvo Isusa Krista? sveti Pavao- vidimo - kršćanima preporučuje da nastupe kao posrednici u ime određene skupine ljudi(npr vođa) i naglašava da je to ugodno pred Bogom.Zagovorna molitva ne da je dopuštena nego i učinkovita!
Krist jest jedini posrednik ali sveci su dionici njegova posredništva jer su dionici njegova života - a on živi u njima.Krist im je dao povlasticu da djeluju na taj način, on čini djelotvornima njihove molitve, kao i naše molitve: "Jer Božji smo suradnici"(1 Kor ,9)
Antička hodočasnička odredišta prvih stoljeća prepuna su natpisa urezanih u kamenjesmilies/tongue.gifomozi mi, sv Krescencije! Petre, zamoli Krista Isusa! Petre i Pavle, molite za Viktora!
Poštujemo svece zato što su oni Božji. A Boga štujemo zato što on jest.
Upamtite ovo kad sljedeći put nađete na traktate o svecima, idolopoklonstvu, kipovima i ostalim nebulozama proizašlim iz masakriranja Svetog pisma.
0
PER ANTONIUM AD JESUM
napisao sonja marija johansson, Rujan 18, 2019
“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.Možemo moliti za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.Poželjno je uz molitve, primiti sakrament pomirenja i pokore (ispovjediti se) i svakodnevno sudjelovanje u svetoj misi trodnevnici (ako je moguće) i primanje svete pričesti, izvora i vrhunca svega kršćanskog života.KRUNICA SVETOM ANTI

VJEROVANJE1. ŠTITI OD SMRTI

– Preslavni sv. Ante, među tolikim milostima, koje dijeliš onima, koji te živom vjerom zazivaju, oslobađaš tvoje štovatelje od smrtne pogibelji: molim te, očuvaj moju dušu od svakoga smrtnoga grijeha i izmoli mi da uvijek živim u milosti Božjoj. Amen.

Oče naš…. Zdravo Marijo…Slava Ocu….
Sveti Ante moli za nas, sada i na smri našoj.2. OSLOBAĐA OD ZABLUDA
– Lažni proroci šire na sve strane krivi nauk i mnoge neoprezne zavode u bludnju i bezvjerstvo. Moj veliki zaštitniče sv. Ante, ti si bio propovjednik istine, strah i trepet krivovjeraca: oslobodi moju dušu od svake zablude i izmoli mi svjetlo prave vjere. Amen.
Oče naš…Zdravo Marijo…Slava Ocu…
Sveti Ante moli za nas, sada i na smri našoj.3. POMAŽE U NEVOLJI
– Zle su navike ljute nevolje moje duše. Iako sam nevoljnik u sv. Ispovijedi odriješen, prvom prilikom opet padam u stare grijehe. Sv. Ante, izmoli mi postojanost u dobrim odlukama i milost, da svladam svoje zle navike. Amen

Oče naš…Zdravo Marijo…Slava Ocu…
Sveti Ante moli za nas, sada i na smri našoj.4. TJERA ĐAVLA
– Kao ričući lav obilazi đavao i traži da upropasti moju dušu. Sveti Ante, ti si strah i trepet zlih duhova, na tvoje su riječi bježali u ponore paklene, zaštiti moju dušu od svakoga nasrtaja zlih duhova. Amen.

Oče naš…Zdravo Marijo…Slava Ocu…
Sveti Ante moli za nas, sada i na smri našoj.5. ČISTI OD GUBE
– Moji su grijesi guba, koja mi je zarazila dušu; duševne ljage čine moju dušu mrskom u Božjim očima. Sveti moj pokrovitelju, izmoli mi, da se očistim od svake ljage grijeha. Amen.

Oče…naš … Zdravo Marijo…Slava Ocu…
Sveti Ante moli za nas, sada i na smri našoj.6. OZDRAVLJA BOLESNE
– Najveće je vremenito dobro zdravlje. Koliko sam ga puta možda pokvario svojim neumjerenim životom. Ozdravitelju bolesnih, sv. Ante, izmoli mi trajno zdravlje i duše i tijela. Amen.
Oče naš… Zdravo Marijo…. Slava Ocu….
Sveti Ante moli za nas, sada i na smri našoj.7. STIŠAVA MORE
– Na uzburkanu moru ovoga svijeta plovi lađa moje duše, dižu se valovi neurednih strasti, pušu vjetrovi zlih duhova: svi hoće da me potope. Ante sveti, sjajnim svojim svjetlom privedi me u luku vječnoga spasenja. Amen.
Oče naš… Zdravo Marijo…Slava Ocu
Sveti Ante moli za nas, sada i na smri našoj.


0
MICA TESSA OD DJETETA ISUSA
napisao sonja marija johansson, Rujan 23, 2019
Mali Cvijet DEVETNICA sv. Maloj Tereziji


Molitve koje se mole svaki dan:
V. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
O. Amen.
V. Dođi Duše Sveti, napuni srca svojih vjernika i užezi u njima oganj svoje ljubavi.
Pošalji Duha svojega i postat će.
O. I obnovit ćeš lice zemlje.
Pomolimo se: Bože, koji si obasjao srca vjernika svjetlošću Duha Svetoga, daj da po daru toga istog Duha možemo biti istinski mudri i radovati se Njegovoj utjesi, po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Djela vjere, nade i ljubavi: O moj Bože! Vjerujem u Tebe: jačaj moju vjeru. Sve moje nade su u Tebi; učvrsti ih. Volim Te; nauči me voljeti Te svakodnevno sve više i više.
Molitva kajanja: Bože moj! Iskreno se kajem što sam Te uvrijedio, mrzim sve svoje grijehe, jer se bojim gubitka raja i paklenih muka, ali najviše od svega, jer sam uvrijedio Tebe, Bože moj, koji si dobar i zaslužuješ svu moju ljubav. Čvrsto odlučujem, uz pomoć Tvoje milosti, da ću priznati svoje grijehe, činiti pokoru i pro­mijeniti svoj život. Amen.
Završna molitva, moli se svaki dan:
Gospodine, rekao si: „Ako ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.“ Daj nam, molimo Te, da Te tako slijedimo u poniznosti i jednostavnosti srca, stopama Blažene Djevice Terezije i da dosegnemo vječnu nagradu. Amen.Posebne molitve za svaki dan:


Prvi dan
Sv. Terezijo, povlašteni Mali Cvijete Isusa i Marije, prilazim ti s djetinjim po­vjerenjem i dubokom poniznošću. Polažem ispred tebe sve svoje molbe i molim te da po tvome zagovoru budu ostvarene. Ti si obećala da ćeš „proći svoje nebo čineći dobro na zemlji.“ Prema tom obećanju ispuni molbe koje tražim od tebe.
Zauzmi se za nas u sve dane našega života, a posebno tijekom ove devetnice i izmoli od Boga milosti koje tražimo tvojim zagovorom. Amen.
Misao dana: Povjerenje u Boga
Nikada ne možemo imati previše po­vjerenja u dobrog Boga koji je toliko moćan i tako milostiv. Dobili smo od Njega više nego što smo se nadali.
Ako si ti ništa, zaboravljaš li da je Isus sve? Možeš izgubiti samo ništavilo u Njegovoj beskonačnosti i misli o tome koliko Ga voliš.
Završna molitva

Drugi dan
O draga mala svetice, sada kada si vidjela raspetoga Isusa na nebu, još uvijek noseći rane uzrokovane grijehom, sada vidiš mnogo jasnije, nego što si vidjela na zemlji, vrijednost duša te neprocjenjivu vrijednost Predragocjene Krvi koja je pro­livena za naše spasenje. Kako sam i ja od one djece za koje je Krist umro, izmoli za mene svu potrebnu milost da je zadobijem po toj Predragocjenoj Krvi. Upotrijebi svoju veliku moć kod našega božanskog Gospodina i moli za mene.
Zauzmi se za nas u sve dane našega života, a posebno tijekom ove devetnice i izmoli od Boga milosti koje tražimo tvojim zagovorom. Amen.
Misao dana: Grijeh
Jedina milost koju molim, o Isuse, je da te nikad ne uvrijedim.
Ljubavlju, a ne strahom, duša izbjegne da počini više grijeha.
Da, čak i ako na svojoj savjesti imam svaki mogući grijeh, ne bih trebala izgubiti ništa od svoga povjerenja; moje se srce slama od tuge, trebala bih otići i baciti se u naručje svoga Spasitelja.
Sjećanje na moje pogreške čini me poniznom i nesigurnom da se oslonim na vlastitu snagu, koja nije ništa drugo nego slabost.
Završna molitva

0
NAKANA
napisao SUZANA , Studeni 04, 2019
Our Lady of Medjugorje Messages
Languages: English, Afrikaans, العربية, Български, Беларуская, Català, Čeština, Deutsch, Español, Français, Hrvatski, Italiano, Kiswahili, Latviešu, Magyar, Malti, Nederlands, Norsk, Polski, Português, Română, Русский, Shqip, Slovenčina, Slovenščina, Suomi, Svenska, Tagalog, Tiếng Việt, Українська, زبان_فارسی
Source: © Information Centre "Mir" Medjugorje ( www.medjugorje.hr )
In the beginning Our Lady made her messages known to the visionaries on a daily basis and through them to the whole world. Commencing from the 1st of March 1984, Our Lady began to give weekly messages on Thursdays to the parish community in Medjugorje, and through them to the rest of the world. Since some of the things that Our Lord desired were fulfilled, as Our Lady said , from the 25th of January 1987 onwards, Our Lady would give her monthly message on the 25th of each month This has continued up until the present. Mirjana Dragicevic-Soldo, Ivanka Ivankovic-Elez and Jakov Colo had daily apparitions until 1982, 1985, i.e. 1998. Since then, Our Lady appears to them once a year and gives a message.

Latest Medjugorje Message, November 2, 2019 - Apparitions to Mirjana

0
...
napisao SUZANA , Studeni 04, 2019
Luka evanđelist u svome Evanđelju ima svoje omiljele i teme i riječi, omiljele ideje i prizore koje nam donosi u neprispodobivoj jednostavnosti ali i zornosti. Riječi su to poput siromah, carinik, malen, grješnik, pogotovo riječ ‘danas’, zatim odlučna Božja volja za čovjekovim spasenjem, gdje Bog ne preže ni pred čim da čovjeku ponudi konačni mir i spas. Tu su i riječi žurba, hitnja, prihvat, spas, spašavanje izgubljenih, radost. Sve ćemo to pronaći i u kratkoj zgodi sa Zakejem koja se odigrava u Jerihonu, kroz koji Gospodin mora proći na putu prema Jeruzalemu, gradu svojih nadanja i snova, sramote i proslave.

Zakej je carinik, štoviše, nadcarinik, i to veoma bogat. To bi se danas dalo usporediti s poreznikom koji uime države ubire poreze od ljudi. Rimska ga vlast postavila na to mjesto, a pritom se i sam dobrano obogatio. Malo caru, malo u vlastiti džep. Važno je bilo da se oduži carskom dvoru i njegovu namjesniku u Judeji, a za drugo nije važno što će se prelijevati na njegov osobni račun. Lihvar i kamatar. Kod ljudi i sunarodnjaka je omražen (inače ime Zakej jest umanjenica od imena Zaharija) jer se na njihovoj grbači obogatio; kao grješnik nema pristupa bogoslužju, javno je prokazan i otpisan. Stoga mu mnoštvo oko Isusa ne dopušta da se Isusu približi, gura ga u stranu, nema on pravo dodirnuti ili biti u blizini toga pravednika i čudotvorca.

Zakej bijaše veoma bogat. Dakle, to je i za Isusa malo teži i veći ‘komad’, ‘zalogaj’. Govorio je uporno kako će teško bogataši u kraljevstvo nebesko. Neposredno prije ove zgode imamo u Luke izvještaj o onome bogatom mladiću koji mu dolazi i želi steći život vječni (usp. 18,18sl.). Taj se nije mogao odlijepiti od svoga imutka, to ga priječi da se zaputi za Isusom, kao učenik. Isus mu već ovdje na zemlji nudi mogućnost savršena života i sreće, bezbrižnost, neopterećenost zemaljskim, ali na to ne bijaše spreman. Nije se mogao lišiti bogatstva. Svima nam je poznata izreka: „Kako mučno bogataši ulaze u kraljevstvo Božje! Jer, lakše je devi proći kroz iglene ušice, nego bogatašu unići u kraljevstvo Božje“ (18,25).

Na Zakeju se pak očituje da ono što je ljudima nemoguće nije i Bogu nemoguće. Njemu je sve moguće. Kad je vrijeme sazrelo, kad je došlo, onda nema toga što može zaustaviti Božji spasenjski plan. U cijeloj zgodi ima nešto žurno, hitno, nešto što se mora dogoditi, kad Luka veže rečenice s ‘i’.

Događaji se isprepliću, dramatika se povećava. Nešto se u Zakeju događa, odvijaju se čudni procesi. I to ga pokreće. Tražio je da vidi Isusa. Izvornik navodi upravo tu riječ: „Tražiti!“ To je samo odgovor na ono što se zbiva s Božje strane gdje Bog traži čovjeka i grješnika. To Zakejevo traženje samo je jeka onoga traženja s Božje strane. Odjeknulo je u njegovu srcu i ne može se smiriti. „Ako čovjek žudi za Bogom, onda daleko više žudi Bog za čovjekom“ – rekao je sv. Ivan od Križa.
0
nakana
napisao SUZANA , Studeni 04, 2019
Stoga Zakej trči naprijed, uspinje se na stablo, odakle izviruje, ‘kibicira’, nije ga stid postati u očima onih prolaznika i smiješan, biti kao dijete među granama. I unatoč velikomu mnoštvu Isus ga gore među granama i lišćem zamjećuje, vidi Isus pojedinca, vidi osobu i čovjeka u egzistencijalnoj nevolji, vidi onoga komu je istinski potreban, koji ima želju za Isusom. Stoga ga i zove njegovim imenom: „Zakeju! Siđi žurno! Danas moram biti gost u tvojoj kući!“

Isusovim činom dolazi Božji spas do svoga cilja. Zakej prihvaća ponuđeni kairos, pravi trenutak, prihvaća Isusa radostan u svoju kuću, i plod svega jest temeljito obraćenje koje je taj susret proizveo u njegovu srcu. Za Isusova rođenja anđeli navješćuju silnu radost. Radovati se trebaju i učenici jer su im imena zapisana u nebesima. Otac se silno obradovao kad mu se vratio sin iz tuđine, pripremio mu je veliku gozbu sa svirkom i pjesmom.

Za razliku od toga njegovi sumještani ostaju uskogrudni, oni su izvan sebe zbog toga što se navratio čovjeku grješniku. I upravo je to ključna točka cijele zgode koju Isus želi opetovano naglasiti. Isusovo poslanje ima tu svoj klimaks, vrhunac. On je došao potražiti i spasiti sve ono što bijaše izgubljeno. Onaj anđeoski navještaj kako se ‘danas’ rodio Spasitelj svijeta ozbiljuje se ‘danas’ u Zakejevu životu. ‘Danas je došao spas, odnosno Spasitelj ovoj kući!“ Danas se rodio Spasitelj i u njegovoj duši.

Dakle, u ovoj je zgodi zgusnuto cjelokupno Lukino Evanđelje, u nekoliko redaka imamo poruku koju je htio donijeti Isus cijelomu svijetu. Bezuvjetnost spasenja, ljubav prema čovjeku, prema grešniku, i čovjekov odgovor na Božju ponudu. Kako stoje stvari s nama i u našem životu?

Fra Tomislav Pervan0311 – Sv. Martin de Porres
3. STUDENOGA 2019
sv-martin-de-porresSv. Martin de Porres, redovnik (1579-1639)

Martin, iako sin jednoga španjolskog plemića i jedne crnkinje iz Paname, koja je bila podrijetlom iz Afrike, nije imao sretno djetinjstvo. Razlog bijaše boja kože njegova tijela; nije bio bijelac nego mješanac koji se rodio u Limi 9. prosinca 1579. godine. Otac ga nije htio priznate te je u matične knjige upisan kao “sin nepoznatog oca”. Martin je do osme godine živio siromašno u društvu majke i sestrice. Kada je Martinu bilo 15 godina pokucao je na vrata dominikanskog samostana. dominikanci ga primaju u svoju družbu najprije kao trećoredca, a nakon što otkrivaju njegovu divnu dušu primaju ga i za svoga pravog člana. Pripustili su ga 2. lipnja 1603. godine svečanim redovničkim zavjetima. Gospodin ga je obasuo izvanrednim karizmatičkim darovima: proroštvima, zanosima, liječenjem bolesnih, pa čak i bilokacijama, tako da je nekoliko puta čudesno u isto vrijeme bio prisutan na dva različita mjesta. Kako se glas o njemu kao svecu veoma proširio, posjećivali su ga i za savjet pitali biskupi, teolozi, nositelji građanske vlasti. Njegova smrt 3. studenoga 1639. i njegov pogreb bijahu pravi trijumf. Narod ga je i prije službene beatifikacije, koja je bila godine 1837. i kanonizacije 1962. štovao kao sveca. Postao je jedan od najpopularnijih svetaca Latinske Amerike.
Papa Ivan XXIII. prigodom kanonizacije sv. Martina 6. svibnja 1962. godine izrekao je njemu u slavu ove divne pohvale: “Martin pokazuje svojim životnim primjerom da možemo postići spasenje i svetost onim putem što ga pokaza Krist Isus: ako naime najprije ljubimo Boga iz svega srca, svom dušom svojom i svom svojom pameti; onda ako ljubimo svoje bližnje kao sebe same”.
Sveti je Martin ljubio ljude jer ih je iskreno smatrao Božjim sinovima i svojom braćom. Pogreške drugih ispričavaše. Najgorče nepravde opraštaše. Uz bolesne bijaše dobrostiv. Siromašnima pribavljaše hranu, odjeću i lijekove. Zaslužio je da ga nazovemo “Martin od ljubavi”

Fra Ivo Pavić - Bez Kajanja i Opraštanja Nema Ozdravljenja
0
DAR DUHA
napisao SUZANA, Studeni 04, 2019
susret SBOGOM u DUHU https://www.youtube.com/watch?v=9EM1tYnGMNI

Otpjevni psalam: Ps 69, 30-31.33-34.36-37
Pripjev: U vrijeme milosti usliši me, Gospodine!

Ja sam jadnik i bolnik –
nek me štiti tvoja pomoć, o Bože!
Božje ću ime hvaliti popijevkom,
hvalit ću ga zahvalnicom.

Gledajte, ubogi, i radujte se,
neka vam oživi srce, svima koji Boga tražite.
Jer siromahe Gospodin čuje,
on ne prezire sužanja svojih.
Jer Bog će spasiti Sion,
– on će sagradit gradove Judine –
tu će oni stanovat, imati baštinu.
Baštinit će ga potomci slugu njegovih;
prebivat će u njemu oni što ljube ime Božje.

Riječ Gospodnja.

Evanđelje: Lk 14, 12-14
Ne pozivaj svojih prijatelja nego siromahe i sakate.

Čitanje svetog Evanđelja po Luki
U ono vrijeme: Reče Isus prvaku farizejskom koji ga pozva:»Kada priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kad priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih.«
Riječ Gospodnja.


PRVO ČITANJE:
Iz Prve knjige o Makabejcima 1, 41-64

Antiohovo progonstvo

U one dane napisa kralj Antioh proglas svemu svom kraljevstvu da svi moraju postati jedan narod i svaki mora ostaviti svoje običaje. I svi se narodi pokoriše kraljevoj naredbi. I mnogi Izraelci prihvatiše njegovo bogoštovlje i počeše žrtvovati idolima i ne svetkovati subotu. A kralj posla u Jeruzalem, i u ostale judejske gradove, poslanice po glasnicima da se svi imaju povesti za običajima tuđinaca koji su u zemlji, pa da se u Hramu dokinu paljenice, klanice i ljevanice; da se više ne svetkuju subote i blagdani; da se onečisti Svetište i sveti narod; da se podignu oltari, sveti gajevi i idoli pa da im se žrtvuju svinje i nečiste životinje; da se više ne obrezuju djeca, da se onečiste svakom nečistoćom i gnusobom i tako zaborave Zakon i izmijene sve običaje. Tko se ne pokori kraljevoj naredbi, osuđen je na smrt. Kralj je svem kraljevstvu napisao proglase takva sadržaja i postavio je nadglednike nad svim narodom da se to provede. Svim je judejskim gradovima, svakomu napose, zapovjedio da prinose žrtve.
I pridružiše im se mnogi od naroda, svi oni koji su otpali od Zakona, i zla velika učiniše u zemlji. Takvi primoraše Izraela da se skriva u svakojakim zbježištima.
Petnaestoga dana mjeseca Kisleva, godine sto četrdeset i pete, sagradio je kralj na oltaru za žrtve paljenice Grozotu pustoši. I u susjednim judejskim gradovima podigoše žrtvenike. I palili su tamjan na vratima kuća i po trgovima. A u koga nađoše knjige Zakona, razderaše ih i baciše u vatru. Ako bi otkrili da tko čuva svitak knjige Saveza ili da pristaje uza Zakon, po kraljevoj je odluci bio ubijen.
Takvo nasilje provodili su mjesec za mjesecom nad Izraelom, nad svakim koga bi po gradovima otkrili. Dvadeset i petoga u mjesecu prinosili su žrtve na žrtveniku podignutu na oltaru za paljenice. Po toj zapovijedi pogubljivali su žene koje su dale obrezati svoju djecu; objesili bi im o vrat dojenčad i smaknuli ih zajedno sa svim njihovim domom i s onima koji su izvršili obrezanje.
Uza sve to, mnogi od Izraela ostadoše postojani i pokazaše se hrabri te nisu jeli od nečistih jela. Radije su išli u smrt nego da se onečiste hranom ili da oskvrnu sveti Savez. I tako su umirali. Uistinu, strašan gnjev bijaše nad Izraelom.

Otpjev Dn 9, 18; Dj 4, 29
R. Otvori Oči te pogledaj našu pustoš: opkoliše nas pogani da nas kazne. * A ti, Gospodine, pruži svoju desnicu i oslobodi nas.
O. A sada promotri prijetnje njihove i daj slugama svojim sa svom smjelošću navješćivati riječ tvoju! * A ti, Gospodine, pruži svoju desnicu i oslobodi nas.
http://svecamanj.si/stran/prizgana_sveca/
0
zrtve vk
napisao suzana , Studeni 18, 2019
Amen Dok ljudi misle postići svoje spasenje naukama i djelima, a stavljaju u pozadinu Rane Isusa Raspetoga, oni se time udaljuju od volje Očeve i završavaju tako da skližu iz ponora u ponor... Otac je izabrao put najjednostavniji, najjezgrovitiji, najizravniji, najlakši i najviše prilagođen vašim ljudskim tjelesnim prilikama.
Neka vas vaša nadutost ne zavede da prezrete taj put.
Dok vi svuda ustoličujete na časno mjesto vrlo vidljivu sliku mojega Raspetoga Sina, vi radite u smislu Očeve volje. Dok uzimate u ruku Raspelo da s ljubavlju poljubite svaku od Njegovih Rana, vi izvršavate Očevu Volju. Dok tumačite maloj dječici Rane Isusa Raspetoga, vi izvršavate Očevu Volju.
Ali, dok pod izlikom umjetnosti, ili obzira pristojnosti odstranjujete ili zasjenjujete Rane mojega božanskoga Sina, vi činite djelo sotone koji poduzima sve da zastre Rane Isusa Raspetoga jer su one Vrata Neba, za koje se sotona, zbog svoje oholosti odbio založiti.
18. STUDENOGA - POSVETA BAZILIKE SVETOG PETRA I PAVLA
Obljetnica posvete bazilika apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla u tijeku crkvene godine vec je cetvrta prilika da se sjetimo velebnih likova dvojice apostola kojima Crkva toliko duguje i koje zbog toga narocito i stuje.
Dosavsi vec do predvecerja svoga zivota "Simun Petar apostol Isusa Krista, onima koji su pravednoscu nasega Gospodina, Spasitelja Isusa Krista, primili istu dragocjenu kao i mi" (2 Pt 1,1), u svojoj drugoj poslanici pokusava opisati ono sto je Gospodin ucinio preko njega.
Poslanica je puna spasonosnih opomena. Iz nje kao narocito vazno i danasnjem spomendanu prikladno navodimo ovo: "Smatram svojom duznoscu, dok sam god u ovom satoru, da vas opomenama drzim u budnosti, jer sam svjestan da cu brzo ostaviti svoj sator, kako mi i nas Gospodin kaze. Ali cu se pobrinuti da se i poslije moje smrti u svakoj prilici mognete sjecati ovoga. Uistinu, nismo vam navijestili moc i dolazak nasega Gospodina Isusa Krista drzeci se likavo izmisljene bajke, nego, jer smo bili ocevici Njegova (bozanskog) velicanstva. On je, naime, primio cast i slavu od Boga Oca kad Mu je od tako uzvisene Slave dosao glas: 'Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao'. I taj glas koji je dosao s Neba, mi smo culi kad smo bili s NJim na svetoj gori" (2 Pt 1, 13-1smilies/cool.gif.
I sveti Pavao, oprastajuci se pomalo od ovoga zemaljskog zivota, svom najmilijem uceniku Timoteju, povjerava ovo: "Dijeli sa mnom tegobe za Radosnu vijest, oslanjajuci se na snagu Boga koji nas je spasio i pozvao svetim zvanjem, ne po nasim djelima, vec po vlastitoj odluci i milosti koja nam je od vjecnosti dana u Isusu Kristu, a koja se sada objavila dolaskom nasega Spasitelja Isusa Krista. On unisti smrt i obznani zivot i besmrtnost Radosnom vijesti, za koju sam postavljen glasnikom, apostolom i uciteljem.
Zbog toga ovo i trpim, ali se ne stidim, jer znam komu sam vjerovao i siguran sam da Om moze sacuvati povjereno mi blago do onoga Dana. Za uzor zdravog propovjedanja uzmi sto si cuo od mene u vjeri i ljubavi koja je u Isusu Kristu! Cuvaj dragocjeno povjereno blago uz pomoc Duha Svetoga koji prebiva u nama. Svi koji su u Aziji - to vec znas - ostavise me. Medju njima su Figel i Hermogen. Neka Gospodin bude milostiv Oneziforovu domu jer me cesto utjesio; nije se stidio mojih okova, vec, naprotiv, kad je dosao u Rim, brizno me potrazio i nasao- neka mu dade Gospodin da nadje milosrdje kod Gospodina u onaj Dan, a koliko mi je0
santa lucija
napisao ss, Prosinac 14, 2019


Lotto_Lucijasveta lucija
Molitva svetoj Luciji za zdravlje očiju

O sveta Lucijo, čije ime znači svjetlost, pun pouzdanja dolazim preda te tražeći te svetu svjetlost koja će mi vratiti oprez u izbjegavanju putova i grijeha i tame zabluda.

Pomoću tvog milosnog zagovora, molim te za milost ( … ) i očuvanje svjetla u mojim očima, kako bih ga uvijek koristio u skladu s Božjom voljom, a da ne ozlijedim svoju dušu.

Dopusti, o blagoslovljena Lucijo, da poslije iskazanog divljenja i hvale za tvoju moćnu zaštitu na zemlji uzmognemo se na kraju pridružiti k tebi u raju vječne svjetlosti božanskog Janjeta, tvog milostivog zaručnika Isusa. Amen.
0
VIRTUALNA ZAHVALA BOGU ZA ZLATA HRVATIMA DUVLJAKU I LINU COKOLINU
napisao SUZANA FALCONI , Siječanj 25, 2020
MATERA CHURCH ST MARY IN IDRIS
Posted bysamo lucija January 25, 2020 Leave a commenton MATERA CHURCH ST MARY IN IDRIS EditMATERA CHURCH ST MARY IN IDRIS
ARCHANGEL RAPHAEL OLD TESTAMENT
Posted bysamo lucijaJanuary 25, 2020Leave a commenton ARCHANGEL RAPHAEL OLD TESTAMENTEditARCHANGEL RAPHAEL OLD TESTAMENT

St. Raphael, a powerful healer for anyone suffering right now
SAINT RAPHAEL,ARCHANGELPDShare 378kPhilip Kosloski | Oct 03, 2017

The archangel’s name in Hebrew means “Divine Healer.”
Among the three archangels named in the Bible, St. Raphael is probably the least known. This is likely due to the fact that St. Raphael is only found in the Old Testament (and there only in a book not considered canonical by Jews or Protestant Christians), while Gabriel and Michael feature prominently in the New Testament.

Traditionally, Raphael had a separate feast celebrated on October 24, though recently his feast was combined with those of the other two archangels on September 29.

St. Raphael is a powerful intercessor whom we should not forget, especially during times when we are most in need of healing.

Raphael is found in the Book of Tobit, where he reveals himself as a healer of mind, body and spirit. The first part of the biblical story narrates the life of Tobit, a righteous Jewish man who took upon himself the burial of the dead even when it was forbidden by his Assyrian captors. Tobit became blind after bird droppings fell into his eyes. The blindness lasted for several years and sent Tobit into a deep anguish, creating in him a desire to die.

At the same time there was a woman named Sarah who was tormented by a demon. She married seven times, but each time her bridegroom was killed by the demon on their wedding night, before the marriage could be consummated. She too was deeply depressed and wished for death.

St. Raphael was sent to both. He brought about their healing by accompanying Tobit’s son, Tobias, on a journey to find a special kind of fish liver with healing properties. Raphael was disguised as Tobias’ travel guide, and in this tradition he is often invoked by pilgrims.Read moresmilies/tongue.gifreparing to hit the road (or the airways)? Here’s a Traveler’s Prayer

On the way back home, Raphael and Tobias stopped at the home of Tobit’s kinsmen — the parents of Sarah. Tobias and Sarah fell in love, and on their wedding night Tobias’ pledge of chaste love, stirred by Raphael’s angelic power, defeated the demon.

Returning home with his bride, Tobias laid the fish liver on Tobit’s eyes and his blindness was healed. At the marriage feast of Tobias and Sarah, the family turned to thank Raphael, who only then revealed himself as an archangel.

The word Raphael in Hebrew can be rendered as, “God heals,” “Divine Healer,” or “Remedy of God.” His angelic mission on earth is to heal, which is very important for those suffering in any way.

Below is a prayer to St. Raphael for any intention you may have, especially for anyone you know who may be hurting right now. In light of recent events, all of us should pray for the healing of our country, and all those suffering in mind, body or spirit.

Glorious Archangel St. Raphael, great prince of the heavenly court, you are illustrious for your gifts of wisdom and grace. You are a guide of those who journey by land or sea or air, consoler of the afflicted, and refuge of sinners. I beg you, assist me in all my needs and in all the sufferings of this life, as once you helped the young Tobias on his travels. Because you are the “medicine of God” I humbly pray you to heal the many infirmities of my soul and the ills that afflict my body. I especially ask of you the favor (here mention your special intention), and the great grace of purity to prepare me to be the temple of the Holy Spirit. Amen.

https://aleteia.org/slideshow/slideshow-matera-the-southern-italian-city-where-residents-live-in-prehistoric-caves/4/
0
cardinale ozdravljenje
napisao suzana , Veljača 10, 2020

Ovu je molitvu kao privatni egzorcizam, molio svakog jutra i večeri, i preporučivao drugima, bl. Alojzije Stepinac, posebno župnicima, poglavarima zajednica, i s blagoslovljenim križem ruci i živom vjerom. Danas je u ovoj eshalaciji zla, nadasve aktualna + U ime Boga Oca, + U ime Boga Sina, + U ime Boga Duha Svetoga, + U […]Privatni egzorcizam kojeg je bl. Alojzije Stepinac molio svakog jutra i večeri! — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCIVELJAČE- Blaženi ALOJZIJE STEPINAC, biskup i mučenik (1898.-1960.)Alojzije Stepinac je peto od osmero djece u poboznoj i radisnoj obitelji Josipa i Barbare r. Penic. Rodio se 8. svibnja 1898.g., u selu Brezaricu u zupi Krasic, cetrdesetak km. od Zagreba.Krsten je slijedeceg dana na ime Alojzije Viktor. Pucku skolu zavrsio je u Krasicu, a od 1909., kao pitomac Nadbiskupijskog orfanotorija pohadjao je gornjogradsku gimnaziju. Nakon 6. razreda prijavljuje se kao kandidat za svecenistvo. Maturirao je 28. lipnja 1916. u skracenom skolskom roku, nakon cega je mobiliziran u austrijsku vojsku.Nakon sestomjesecnog casnickog tecaja u Rijeci bio je poslan na talijanski front kod Gorice. U bitkama na rijeci Piavi, u srpnju 1918.g., pao je u talijansko zarobljenistvo, odakle se kao solunski dobrovoljac, oslobodio u prosincu 1918., a vec iduce godine u proljece 1919., bio je demobiliziran.U jesen 1919.g. upisao se na Agronomski fakultet Sveucilista u Zagrebu, ali ubrzo napusta studij da se posveti poljoprivredi u rodnom selu. U isto se vrijeme aktivira u redovima katolicke mladezi. Po zelji svoga oca neko vrijeme razmislja o zenidbi.Ljeti 1922.4.g., napokon se odlucuje za svecenicko zvanje. U jesen ga nadbiskup Antun Bauer salje u rimski kolegijum Germanicum-Hungaricum, te od 1924. do 1931.g. studira u Papinskom sveucilistu Gregoriani. Zaredjen je za svecenika u Rimu, 26. listopada 1930. godine.Svoju Prvu mladu Misu slavio je u crkvi Santa Maria Maggiore, a uz njega je mladji kolega i poslije njegov nasljednik na zagrebackoj nadbiskupskoj katedri i prefekt Kongregacije za nauk vjere, kardinal Franjo Seper. U srpnju 1931.g. kao dvostruki laureat iz filozofije i teologije, vraca se u domovinu. U punom je jeku u tadasnjoj Jugoslaviji vojna diktatura, uz osobito nastojanje vlasti, da oslabi Katolicku Crkvu.U nadbiskupskom dvoru obavlja sluzbu ceremonijara. U nekoliko zupa bio je je krace vrijeme upravitelj, da razrijesi sporove izmedju vjernika i svecenika. U slobodno vrijeme se posvecuje karitativnom radu, te nadbiskup Bauer na njegovu incijativu 23. studenoga 1931. ustanovljuje dijecezanski Caritas.
0
molitva
napisao Karoline lovric, Veljača 19, 2020
Molim vas moli te se dragome Bogu da me ozdravi od teske psihicke bolesti i za sve ostalo dragi bog sve zna.Hvala vam unaprijed za vase molitve za mene.
0
oslobođenje,ozdravljenje i iscijeljenje
napisao Milica, Ožujak 09, 2020
Molim vas
da molite dragog Gospodina za oslobođenje,ozdravljenje,iscijeljenje moje obitelji u kojoj vlada nemir,zlo.Molim i za obračenje mog muža i oba sina.Osobito bih voljela da dragi Bog učini nešto da moj muž konačno shvati da je Bog svud oko nas,da se prestraši i obrati.
Bog vas Blagoslovio.
0
ZA POKOJNU DUSU
napisao Suzana, Kolovoz 24, 2023
za pokojne dusice
DANILA BRATOVIC
DUSICE KARNEL
ANDJELO BRATOVIC
THOMAS REINE JOHANSSON

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy