Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15 online

FOTO SHOT

4@rwcards.jpg
Home Zadnje dodano Fra Ivo Pavić: Znakovi prokletstva i kako ga poništiti
Fra Ivo Pavić: Znakovi prokletstva i kako ga poništiti Ispis Email
Ocjene: / 5
LošNajbolji 

POZNATI KARIZMATIK SAVJETUJE
Fra Ivo Pavić: Znakovi prokletstva i kako ga poništiti
„Mnogi se autori slažu da štovanje krivih bogova, nepoštivanje roditelja, nepoštivanje nedjelje, pobačaj, bogopsovka, nezakoniti ili neprirodni spolni odnosi redovito uzrokuju prokletstvo…“

 

 

Postoji li prokletstvo?

O tome se ne razgovara niti u našoj kulturi, a niti u našoj Crkvi, ali ono ipak postoji. Ono je često uzrok mnogim bolestima.

Cijelo 28. poglavlje u knjizi Ponovljenog Zakona govori o prokletstvima i o blagoslovima. Mi znamo da nam svaki blagoslov dolazi od Gospodina, a prokletstvo od neprijatelja Božjega. U Websterovom rječniku prokletstvo je definirano kao “molitva“ ili zaklinjanje da nekoga snađe šteta ili povreda. Isto tako prokletstvo možemo definirati kao mračnu negativnu zlu silu koja ne dopušta čovjeku da bude sretan i da uspije u životu. Biblija govori da je najveći razlog upadanja u prokletstvo nevršenje Božjih zapovjedi (usp.Pnz 28 ).

Znakovi obiteljskog prokletstva

Mnogi se autori slažu da štovanje krivih bogova, nepoštivanje roditelja, nepoštivanje nedjelje, pobačaj, bogopsovka, nezakoniti ili neprirodni spolni odnosi redovito uzrokuju prokletstvo.
U svojoj knjizi Blagoslov i prokletstvo autor Derek Prince nabraja sljedeće znakove prokletstva: ako postoje zaredom u obitelji duševni i mentalni slomovi, nasljedne bolesti npr. da je pradjed umro od bolesti srca, djed, otac, sin i njegov sin. To može biti znak da u obitelji postoji prokletstvo. Potom česti spontani pobačaji, neplodnosti kod žena i bolesti na genitalnim organima, rastave brakova, stalni financijski problemi, česta samoubojstva u obitelji.

Opasno je riječima proklinjati s razlogom ili bez razloga. Ako proklinje osoba s autoritetom kao što je svećenik ili predsjednik, ili otac i majka kad bi proklinjali svoju djecu, prokletstvo ostaje dok se ne otkrije taj problem i moli za to. Po molitvi u ime Isusovo lomi se prokletstvo nad osobom i ona tada bude oslobođena i može primiti ozdravljenje. Isus je postao prokletstvo na križu da bi nas oslobodio od vremenitog i od vječnoga prokletstva (usp. Gal 3,13-14).

Kako poništiti prokletstvo
Da bismo mogli poništiti prokletstvo, trebamo učiniti tri stvari:
1. Moramo se pokajati u sakramentu ispovjedi i okrenuti prema Bogu.
2. Moramo se odreći duha proklinjanja i svega onog što smo činili.
3. Zatim možemo moliti za oslobođenje od prokletstva.

Možemo ovako reći: „Kroz Isusovu žrtvu na križu oslobođen sam od prokletstva i ušao sam u blagoslov. Ja, sada, u ime Isusovo, poništavam svako prokletstvo koje je prisutno u mom životu i ulazim u Abrahamov blagoslov, koga je Bog blagoslovio u svemu“ (usp. Gal 3,13-14).

Autor: fra Ivo Pavić (Rastimougospodinu.com; Book.hr)

Priredila: Gabriela Jurković

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy